Gemeente Lingewaard


Wim Nas drager Speld van Verdienste

Maandag 13 augustus jl reikte burgemeester Harry de Vries bij de opening van de Ponyjaarmarkt in kasteel de Kinkelenburg aan Wim Nas de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard uit aan Wim Nas.

In 1958 was Wim Nas samen met zijn vrouw Nel een van de oprichters van de Bemmelse Ponymarkt. Een initiatief dat al 50 jaar bestaat en waarin Wim sinds de oprichting al die jaren op enigerlei wijze betrokken is geweest bij de organisatie van dit evenement. Decennia lang heeft hij deel uitgemaakt van de ponymarktcommissie en tot op de dag van vandaag is de heer Nas bij de organisatie van de jaarmarkt als adviseur betrokken.

Hij was ook al die jaren de grote drijfveer gebleven om de ponymarkt landelijk uit te dragen. Dat landelijk promoten gebeurde al vanaf het prilste begin omdat zijn vrouw zelf toentertijd betrokken was bij het VVV.

Zijn werkzaamheden op het terrein van organisatie en promotie voor deze tak van sport hebben er mede toe bij gedragen dat Bemmel in Nederland een zeker imago heeft opgebouwd op het gebied van de paarden- en ponysport. Het was ook zijn initiatief om dit jaar voor het eerst een kortebaanwedstrijd te organiseren.

Voor het gemeentebestuur reden genoeg om Wim Nas te onderscheiden met de Speld van Verdienste.