KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

14-8-2007

Open WK 2.4mR Denemarken

Schmitter behaalt zevende plaats op Open WK

Van 3 tot 7 augustus werd in Kolding, Denemarken het Open WK 2.4 mR gevaren. De paralympische zeiler Thierry Schmitter behaalde op dit evenement voor valide en invalide deelnemers een zevende plaats. Een redelijk resultaat.

De Wereldkampioenschappen werden gevaren op een arm van de Oostzee. Het vaarwater is hier aan de ene kant omringd door heuvels en bossen en aan de andere kant door de stad met zijn hoge flatgebouwen. Dit zorgt voor grote windshifts en enorme drukverschillen op het water. Tijdens de eerste twee dagen ondervond Schmitter materiele pech. Zijn fokkenloet brak waardoor de fok scheurde. Ook veroorzaakte Schmitter net voor de start van de vierde race op dag 2 een aanvaring en begon die race met een strafronde draaien.

De windcondities tijdens de finale races waren iets stabieler dan tijdens de eerste twee dagen. Echter, een gold fleet van 40 boten op een te korte baan resulteerde in chaos bij de eerste bovenboei. Hierdoor kon Schmitter geen toptien positie behouden. Schmitter: In twee races is het mij overkomen dat ik tussen de eerste tien bij de bovenboei aankwam en bijna achter het hele veld moest aansluiten omdat er werkelijk geen gat te vinden was om de bovenboei te bezeilen.

Een zevende plaats blijft een redelijk resultaat op een open WK, maar het geeft ook ruimte voor verbetering.

Het volgende evenement voor Thierry is van 7 tot 15 september in Rochester (USA) waar het WK Disabled Sailing 2007 gevaren zal worden.

Internetadres: www.24worlds07.org