Ingezonden persbericht


U I T N O D I G I N G

Boekpresentatie: Bet van Beeren, Koningin van de Zeedijk

Met genoegen nodigen wij u hierbij uit voor de feestelijke presentatie

van onze boekuitgave:

Bet van Beeren, Koningin van de Zeedijk

op woensdag 15 augustus a.s. om 16.30 uur in Café 't Mandje, Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

In dit legendarische café dat al 25 jaar is gesloten, maar waarbinnen niets is veranderd, zal schrijver A.F.Th. van der Heijden de eerste exemplaren van het boek overhandigen aan Diana van Laar, nichtje van Bet en Greet van Beeren, en aan Jack Cohen, directeur van de N.V. Zeedijk.

Bet van Beeren was bij leven al een legende en had een grote invloed op het maatschappelijk verkeer op en rond de Zeedijk. Haar café 't Mandje, waar wij u deze middag graag verwelkomen, genoot bekendheid tot ver buiten onze landsgrenzen.

Wij zien van harte uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

Victor F. Tiebosch

PMP/Printed Matter Promotions B.V.
Valeriusstraat 114-II, 1075 GD Amsterdam
Tel.: 020-673 01 39, Fax: 020-679 40 40
e-mail: v.tiebosch@tiscali.nl

Wij verzoeken u vriendelijk deze uitnodiging, die geldig is

voor twee personen, bij de entree van café 't Mandje te tonen

PERSBERICHT

Op woensdag 15 augustus a.s. , aan de vooravond van de "Hartjesdagen", verschijnt een bijzonder boek over een markante vrouw die de Zeedijk kleur gaf:

Bet van Beeren, Koningin van de Zeedijk

Bet van Beeren was bij leven al een legende. Ze had een grote invloed op het maatschap-pelijk verkeer op en rond de Zeedijk. Door haar sterke persoonlijkheid hadden zowel pooiers, hoeren als onderwereld en politie respect voor haar. Maar ze had ook een gevoelige, religieuze kant, getuige het relaas van kolonel Bosshardt, die met leden van haar heilsleger, een graag geziene gast was in Bets café 't Mandje. In dit café konden homo's en lesbiennes onbevangen zichzelf zijn en bij gelegenheid met elkaar dansen. Mede hierdoor genoot het café bekendheid tot ver buiten onze landsgrenzen. Iedereen kwam er, van de onderste tot de bovenste tree van de maatschappelijke ladder. Maar wee degene die teveel praatjes had. Die werd genadeloos op z'n nummer gezet. Het afknip-pen van de stropdas was nog een "milde" behandeling. Het woud aan stropdassen dat het plafond van het café siert, vormt een stille getuige van vele memorabele momenten. Ook Bets rol in de oorlog was heel bijzonder. Terwijl in de kelder de onderduikers zaten en op zolder de wapens voor het verzet lagen verborgen, leverden de Duitsers via de voordeur, de in die tijd zeer moeilijk verkrijgbare jenever. Ondanks haar sociale vaardig-heid was Bet een eenzame vrouw. Ze was het middelpunt, ja . de Koningin van de Zeedijk.

Het boek schetst deze unieke persoonlijkheid in een roerige periode op en rond de Zeedijk. Het bevat een schat aan zowel hilarische, als bizarre anekdotes.

Een uitgave van PMP/Printed Matter Promotions B.V. - Amsterdam ISBN 978-90-807045-5-8. Prijs: 9,95

"Bet van Beeren, Koningin van de Zeedijk", is een heruitgave van het gelijknamige boek dat precies 30 jaar gelden bij uitgeverij Tiebosch verscheen. Bovendien bestaat café 't Mandje dit jaar 80 jaar en in het 40 jaar geleden dat Bet van Beeren kwam te overlijden.

Wij stellen het op prijs indien u ons (liefst per e-mail: v.tiebosch@tiscali.nl) laat weten of wij op uw komst naar de presentatie op woensdag 15 augustus a.s. om 16.30 uur in café 't Mandje, Zeedijk 63, Amsterdam, mogen rekenen. Op verzoek zenden wij u een exem-plaar van het boek toe, een kopie van uw publicatie wordt op prijs gesteld.

PMP/Printed Matter Promotions B.V., Valeriusstraat 114-II, 1075 GD Amsterdam,Tel.: 020-673 01 39/06-18-99-08-04, Fax: 020-679 40 40, e-mail: v.tiebosch@tiscali.nl

---- --