Vrije Universiteit Amsterdam

Hoofd afdeling kinderoncologie VU medisch centrum ontvangt Ketting van Ballonnen

Prof.dr. Gert-Jan Kaspers, hoofd afdeling kinderoncologie VUmc, ontvangt een groep van 25 jonge (ex) kankerpatiënten of broers/zussen van een kankerpatiënt. Zij maken onder de naam Ketting van Ballonnen een fietstocht door Nederland, waarbij ze alle zeven kinderoncologische centra aandoen. Hiermee willen ze kinderen met kanker en hun familie een hart onder de riem steken en laten zien dat er een leven na kanker kan zijn.

Kaspers: Binnen VONK, het VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker, doen we veel onderzoek naar de kwaliteit van leven van (ex) kankerpatiënten. Deze jonge mensen dragen met hun sportieve prestatie uit dat die kwaliteit van leven er na kanker ís. Ik beschouw het dan ook als een eer ze in VU medisch centrum welkom te heten. VU medisch centrum heeft voor de ontvangst ook kinderen uitgenodigd die nu worden behandeld in verband met kanker. Zij krijgen, samen met de fietsers, een lunch aangeboden. Tijdens de ontvangst in VU medisch centrum overhandigt Kaspers de fietsers een schilderij, gemaakt door patiëntjes van de kinderafdeling. Dit neemt de groep fietsers mee naar Leiden, waar hun volgende stop plaatsvindt. Aan alle zeven kinderoncologische centra is gevraagd iets te maken wat de fietsers doorgeven aan de patiëntjes in het volgende ziekenhuis. Zo ontstaat een symbolische verbinding tussen de verschillende centra.

De Ketting van Ballonnen is een initiatief van de Vereniging Ouders, kinderen en kanker en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De fietsers, tussen 14 en 22 jaar oud zijn op 11 augustus gestart in Zwolle en voltooien hun 600 kilometer lange tocht op 19 augustus in Nijmegen.

Noot voor de redactie (