Ingezonden persbericht




Rectificatie: De viering wordt op donderdag 16 augustus gehouden en niet op woensdag 15 augustus.

Excuses voor het ongemak.

PERSBERICHT

Rotterdam, 14 augustus 2007

PvdA-raadslid Harreman bij viering vijf jaar Independência

PvdA raadslid Tom Harreman is donderdag 16 augustus aanwezig bij de viering van vijf jaar Independência (Vrijheid & Onafhankelijkheid). Independência is het huis waar de 23-jarige Frans de Neef nu alweer vijf jaar zelfstandig woont. Harreman, die zich als deelraadsvoorzitter van Delfshaven hier sterk voor heeft gemaakt, komt Frans de Neef feliciteren en neemt taart mee.

De moeder van Frans de Neef, Anneke, is vijf jaar geleden gestart met een handtekeningenactie om ervoor te zorgen dat haar licht autistische zoon Frans bij haar in de buurt zelfstandig kan wonen. Met de hulp van woningstichting Woonbron, vestigingsdirecteur dhr. R. Sitton, de toenmalig voorzitter van de deelgemeente Delfshaven dhr. Tom Harreman en dhr. Piet Boer woont Frans sinds 16 augustus 2002 in het huis naast haar aan de Hooidrift. De woonvorm wordt 'living apart together' genoemd, dit is een bijzondere vorm van begeleid wonen. Het huis was het eerste proefproject van de Woonbron. Het project is zeer geslaagd.

PvdA-raadslid Tom Harreman heeft grote waardering voor de inspanningen van Anneke de Neef, die mantelzorger is. Als blijkt van waardering komt hij de feestvreugde bij de viering van vijf jaar Independência dan ook verhogen door het meebrengen van een taart. Hij onderschrijft de visie van Annneke de Neef van harte. Zij zegt: "Het idee voor het huis als dat van Frans is er voor alle andere kinderen. Het maakt niet uit, wie, hoe of wat je bent. Als het kind ongeacht welke ziekte of handicap dan ook, later zelfstandig kan functioneren dan moet hij ook het recht hebben op de keuze om zelf te beslissen waar hij wil wonen en gelukkig kan zijn."

Programma:

Donderdag 16 augustus, 17.00 uur Tom Harreman biedt taart aan

Adres: grand café & restaurant de Olijventuin, Nieuwe binnenweg 575, 3023 EP te Rotterdam

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Fadoua Oilad adj Amar, fractiemedewerker, 010-4172105

Tom Harreman, 06-53292924