Bestuurlijke boete Les Amis de France voor aanbieden zonder prospectus

15/08/2007 09:44



Autoriteit Financiele Markten



De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt bekend dat zij op 26 mei 2005 een bestuurlijke boete heeft opgelegd aan de heer P.B. Pirot handelend onder de naam Les amis de France, aan De Lange Streek 63, 8255 CA Swifterbant.

De bestuurlijke boete is op 7 juni 2007 door het College van Beroep voor het bedrijfsleven gematigd tot euro 10.000,-. De bestuurlijke boete is opgelegd omdat de heer P.B. Pirot handelend onder de naam Les amis de France in Nederland buiten besloten kring participaties heeft aangeboden zonder een prospectus algemeen verkrijgbaar te stellen. Daarmee overtreedt de heer P.B. Pirot handelend onder de naam Les amis de France artikel 3, eerste lid, Wet toezicht effectenverkeer 1995 (oud).

Beleggers hebben belang bij het algemeen verkrijgbaar stellen van een prospectus, nu zij zich daarmee onder meer inzicht kunnen verschaffen in de (financiële) situatie van de aanbiedende instelling, de rechten en plichten die verbonden zijn aan de aangeboden participaties en zodoende hun belegging op waarde kunnen schatten.