Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 15 augustus 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Fascinatio Boulevard NK 11, behandelcentrum (heup en knie) bouwen.

Sint Luciabaai 5, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Solislaan, multifunctioneel centrum bouwen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Donizettistraat 25, carport bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 16 augustus 2007, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is een ieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 8 augustus 2007:

Floris Burgwal 121, woning op verdieping uitbreiden.

Purmerhoek 189, zeil verwijderen (sloopvergunning).

Fascinatio Boulevard kavel NK-9, 14 woningen met bedrijfsruimte bouwen. Deze vergunning is verleend met vrijstelling op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Verzenddatum 9 augustus 2007:

Paradijsselpark 163, woning op verdieping uitbreiden.

Paradijsselpark 165, woning op verdieping uitbreiden.

Paradijsselpark 167, woning op verdieping uitbreiden.

Kievitlaan 39, zeil verwijderen (sloopvergunning).

Slotlaan 3-41, kozijnen slopen en vervangen (sloopvergunning).

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, dan kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Wet geluidhinder

Vaststelling hogere grenswaarde voor wegverkeerslawaai ten gevolge van de Fascinatio Boulevard voor 14 woningen van s-Gravenhof Vastgoed BV, Kavel Nk9, aan de Fascinatio Boulevard in de wijk Fascinatio.

Voor het bouwplan aan de Fascinatio Boulevard is een onderzoek naar de geluidbelasting uitgevoerd.

Hieruit blijkt dat door het verkeer op de Fascinatio Boulevard de geluidbelasting op de gevels, van een deel van de te realiseren woningen, de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder overschreden gaat worden. Het college heeft daarom besloten om een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai vast te stellen.

Het besluit en het onderzoeksrapport plus bijlagen liggen van 16 augustus 2007 tot en met 26 september 2007 ter inzage bij het Informatiecentrum.

Binnen zes weken na de begindatum van ter inzage legging van het besluit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen deze beschikking. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als beroep wordt ingesteld, blijft het besluit waartegen beroep is ingesteld van kracht. Indien onverwijlde spoed dit vereist, is het mogelijk bij de voorzieningenrechter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening te vragen. Voor het beroep en de voorlopige voorziening moeten apart griffierechten worden betaald. Deze kosten worden door de Raad van State in rekening gebracht.

Kapvergunningen

aangevraagd

Door de gemeente:

Nabij Dalpad parkzijde


2 haagbeuken (carpinus betulus) omdat deze bomen dood gaan ten gevolge van ophoging van het park. Herplant met 2 bomen van een nader te bepalen boomsoort.

Hebriden thv nr. 1


2 meidoorns (crataegus prunifolia spend) vanwege kroonsterfte en verminderde vitaliteit. Herplant met 2 bomen van een nader te bepalen boomsoort.

Sporaden thv nr. 17


3 schijnbeuken (nothofagus antartica). De bomen zijn dood. Herplant met 3 bomen van een nader te bepalen boomsoort.

Ets thv nr. 52/56

5 éénstijlige meidoorns (crataegus monogyna stricta) omdat de bomen dood zijn ten gevolge van de pereprachtkever. Herplant met 5 bomen van een nader te bepalen boomsoort.

Kapvergunningen

verleend

Aan overigen:

Van Speijkstraat 109


1 populier wegens overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor meer informatie over de kapaanvragen en of vergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 2848637.

De bedenkingen kunnen ook mondeling worden ingediend of nader worden toegelicht.

Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan moet dit uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking gemeld zijn bij de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon 2848637.

Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Evenementenvergunning
verleend

Op 2 augustus 2007 is vergunning verleend aan:


· D.B. Wattimena: voor het houden van een straatfeest in de Molukse wijk op zaterdag 25 augustus 2007 van 12.00 uur tot zondag 26 augustus 2007 03.00 uur;


· Winkeliersvereniging Schenkel: voor het houden van de Schenkelbraderie op en nabij de Bermweg/Kanaalweg en de Goudenregenstraat op vrijdag 31 augustus 2007 van 07.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 1 september 2007 van 07.00 uur tot 17.00 uur;


· Stichting Capelse Festiviteiten: voor het houden van een Sint Nicolaas intocht in Capelle aan den IJssel alsmede een evenement op het Stadsplein op zaterdag 15 november 2007 van 08.00 uur tot 15.00 uur.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel