Pesberichten Rijn&Venen, 12./05 uur

Utrecht, 15-08-2007

Inbreker aangehouden door getuige

MONTFOORT Een 22-jarige man uit Moordrecht is dinsdag 14 augustus omstreeks 23.50 uur aangehouden. De Moordrechter wordt verdacht van het inbreken in een geparkeerde vrachtwagen op het IJsselveld. Een bestuurder van een vrachtwagen reed in zijn personenauto over het terrein om zijn geparkeerde vrachtwagen te controleren. Dit in verband met eerdere diefstallen van brandstof.

Hij zag dat de binnenverlichting van een andere geparkeerde vrachtwagen brandde en hoorde het geluid van brekend glas. Plotseling zag hij de Moordrechter weglopen richting de Cattenbroekerdijk. Het lukte de vrachtwagenbestuurder de Moordrechter te achterhalen die zich inmiddels had verstopt achter een elektriciteitskast. Hij pakte de Moordrechter vast en gaf hem enkele klappen.

De gewaarschuwde politie nam de Moordrechter over en bracht hem naar het bureau. Daar werd hij onderzocht door een arts en die constateerde dat de Moordrechter verwondingen aan zijn hoofd had opgelopen. Deze verwondingen moesten worden gehecht in het ziekenhuis. Na de behandeling in het ziekenhuis werd de Moordrechter ingesloten in het bureau. Op de plek waar de Moordrechter zich had verstopt, werden enkele goederen aangetroffen. Deze werden getoond aan de bestuurder van de vrachtwagen waar was ingebroken. Hij herkende de goederen als zijn eigendom.

De Moordrechter zit nog vast, het onderzoek wordt voortgezet. Bovendien wordt gekeken naar het toegepaste geweld door de vrachtwagenbestuurder.

Verkeerscontroles

BREUKELEN Bij een controle dinsdag 14 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur op de Parallelweg op de geslotenverklaring, werden 9 bestuurders bekeurd.

LOENEN AAN DE VECHT - Op dinsdag 14 augustus tussen 09.00 uur en 11.45 uur werd op de Bloklaan en Oud Over een bestuurder bekeurd voor het overschrijden van een doorgetrokken streep. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Nog twee bestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring.

MIJDRECHT Op dinsdag 14 augustus tussen 14.00 en 15.30 uur werden 17 bestuurders bekeurd wegens het niet zichtbaar geplaatst hebben van de verplichte parkeerschijf in de blauwe zone op de Croonstadtlaan, Burgemeester Haitsmapark, Raadhuislaan, Hoofdweg en Bozenhoven.

ABCOUDE Op dinsdag 14 augustus tussen 19.00 en 19.30 uur werd op de Burgemeester des Tombeweg van twee bestuurders de snelheid gemeten. De eerste bestuurder werd geklokt op 99 km/u waar 50 is toegestaan. De tweede bestuurder, een 19-jarige man uit Diemen, werd geklokt op 117 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man was zo onverstandig om daarna toch weg te rijden in zijn auto. De man kreeg weer een proces-verbaal, nu voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Alcomobilist

WOERDEN Een 36-jarige automobilist uit Utrecht is dinsdag 14 augustus omstreeks 17.05 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Een melder reed achter de auto van de Utrechter aan vanuit de richting Kamerik. Hij zag dat de Utrechter van links naar rechts slingerde en enkele keren bijna een ongeval veroorzaakte.

De melder bleef hem volgen en de rijrichting doorgeven aan de politiemeldkamer. Het lukte de gewaarschuwde politie de Utrechter op de Europabaan aan de kant te zetten. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 1195 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingevorderd.