Winnaars en Runners up Bruid & Bruidegom Bruidsfoto Award 2007

15/08/2007 16:00



Christiaan Uitgevers B.V.



Amersfoort, 15 augustus 2007

Geachte redactie,

Vandaag zijn de winnaars en runners up van de Bruid & Bruidegom Bruidsfoto Award 2007 bekend gemaakt. De Bruidsfoto Award is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel de professionele bruidsfotografie meer onder de aandacht van aanstaande bruidsparen te brengen. De derde editie van de verkiezing kende opnieuw een groot aantal inzendingen. Vakfotografen stuurden in totaal ruim 700 bruidsfoto's in.

De Bruidsfoto Award kent vier categorieën: 'Bruid en Bruidegom', 'Bruid in de Spotlights', 'Bruidegom in Beeld' en 'Huwelijk en Emotie'. Voor elke categorie nomineerde de vakjury tien foto's. Vervolgens werden zowel bruidsparen als vakfotografen gevraagd hun stem uit te brengen. Hierop is massaal gereageerd. Meer dan 2000 bruidsparen brachten een stem uit op hun favoriete foto's via de website www.bruidsfotoaward.nl. Daarnaast brachten nog eens zo'n 400 (toekomstige) fotografen hun stem uit tijdens vakbeurs voor fotografen, Professional Imaging Beurs 2007 in Nieuwegein.

"Bruidsfotografie is een vak", zei hoofdredacteur Ellen Smink tijdens de feestelijke prijsuitreiking op het kantoor van Bruid & Bruidegom Magazine. "Een vak dat vooral de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen. De tijd dat je moest trouwen vanwege wettelijke zekerheden, ouders of wat dan ook ligt achter ons. Bruidsparen trouwen omdat ze van elkaar houden en dat aan de hele wereld kenbaar willen maken. Dat betekent tegelijkertijd dat ze hun trouwdag precies zo gaan invullen op de wijze waarop zij dat willen. Aan de bruidsfotograaf de taak die dag met alle emoties van dien in beeld te brengen. Wie naar de expositie van de 40 genomineerden kijkt, ziet wat ik daarmee bedoel. Het gevoel van de trouwdag in beelden verwoordt. Die beelden zijn nog jaren later, met uitzondering van de ringen, de enige tastbare herinnering aan die bijzondere dag."

Uit een onderzoek dat Bruid & Bruidegom Magazine hield onder 1591 toekomstige bruidsparen blijkt dat 99 ' % aangeeft van de trouwdag een fotoreportage te willen. 76% zegt te kiezen voor een professionele bruidsfotograaf. De reden hiervoor zijn: Kwaliteit (61%), Ervaring bruidsfoto's (47%), Persoonlijke invulling (44%), Goed Advies (22%). Zo'n 9 maanden van tevoren wordt de bruidsfotograaf geboekt, zo blijkt uit het Bruid & Bruidegom onderzoek.

Winnaar in categorie Bruid & Bruidegom: Foto Nol Kiefte, Terborg Runner-up in categorie Bruid en Bruidegom: Iwan Fotografie, Enschede

Winnaar in categorie Bruid in de Spotlights: Gerard van Hal Fotografie, Helmond Runner-up in categorie Bruid in de Spotlights: Roy Wander, Hoensbroek

Winnaar in categorie Bruidegom in Beeld: Arjo van der Graaff, Dirksland Runner-up in categorie Bruidegom in Beeld: Janssen-Fotografie, Oss

Winnaar in categorie Huwelijk en Emotie: Studio Marks, Vianen Runner-up in categorie Huwelijk en Emotie:Ilona Hartensveld Fotografie, Hilversum

De jury
De Bruid & Bruidegom Bruidsfoto Award wordt gesteund door alle Nederlandse verenigingen van vakfotografen. In de vakjury die de genomineerden koos, hadden zitting:
Rianne van den Heuvel (DIPP), Hélène de Bruijn (BIPP-DR), Brigitte Vincken (SVFN), Rosalie Mijnheer (BFN), Angelique de Graay (Colour Art Photo) . Voorzitter: Ellen Smink (hoofdredacteur Bruid & Bruidegom Magazine)

De sponsors
De Bruid & Bruidegom Bruidsfoto Award wordt mede mogelijk gemaakt door: Canon Nederland, Fifo Color, Adobe, GB Lijsten, Professional Imaging, De Fotograaf, Arca printerupplies, Transcontinental, De fotovakschool, Philips Consumer Electronics en Hewlett-Packard Nederland.