Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vodafone Nederland in zee met ICT-distributeur Tech Data

Maastricht, 13 augustus 2007 - Vodafone Nederland heeft sinds begin deze maand een overeenkomst met distributeur Tech Data voor het aanbieden van Vodafone's mobiele zakelijke producten aan ICT resellers. Voor zakelijke klanten betekent dit dat zij bij nog meer verkooppunten IT producten in combinatie met mobiele oplossingen van Vodafone kunnen verkrijgen.

Jeroen Hoencamp, Directeur Zakelijke Markt Vodafone Nederland: "Wij zien dat zakelijke klanten steeds meer op zoek gaan naar 'one-stop-shopping' voor hun IT producten en de daarbij behorende connectiviteit. Aangezien Tech Data één van Nederlands grootste ICT distributeurs is met een uitgebreid resellernetwerk, daarnaast een uitstekende reputatie heeft en de klant centraal zet, zijn zij voor ons een uitstekende partner".

Erwin Berkhuysen, Country Manager van Tech Data Nederland: "Het leveren van mobiele zakelijke producten en diensten van Vodafone sluit volledig aan op onze geplande telecom activiteiten waarbij convergentie een centrale rol speelt. Vodafone mag daar zeker niet in ontbreken en is een hele logische en goede aanvulling voor onze resellers. Wij verwachten derhalve veel van deze samenwerking".

Tech Data zal het volledige gamma van zakelijke oplossingen van Vodafone voeren, van abonnementen voor embedded notebooks, smartphones tot datakaarten en het usb-modem.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatie-bedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel ruim 232 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 38 landen.

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq GS: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (109e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in meer dan 100 landen. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2007, voor 21,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl