Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060723140

Vragen van het lid Gesthuizen (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma, over de wachtlijsten voor naschoolse opvang. (Ingezonden 15 augustus 2007)


1
Wat is uw oordeel over het bericht dat basisscholen te laat zijn met het afsluiten van contracten voor naschoolse opvang en dat er hierdoor voor veel kinderen geen naschoolse opvang zal zijn? 1)


2
Hoe komt het dat veel scholen contracten met kinderopvangorganisaties te laat hebben afsloten, waardoor er nu wachtlijsten zijn voor de buitenschoolse opvang?


3
Hoe lang zijn de wachtlijsten voor buitenschoolse opvang?


4
Deelt u de mening dat, gezien de wachtlijsten, scholen vooralsnog niet in staan zijn om de verantwoordelijkheid te dragen voor het organiseren van de buitenschoolse opvang en dat het een taak van de overheid is om te zorgen dat er goede en betaalbare buitenschoolse opvang wordt aangeboden? Zo ja, hoe gaat u dit organiseren? Zo neen, waarom niet?


5
Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat er zo spoedig mogelijk voldoende buitenschoolse opvang voorhanden zal zijn? Wanneer denkt u dat dit gerealiseerd is?


6
Bent u bereid om voor het einde van week 33 deze vragen te beantwoorden?


1) Trouw, 13 augustus 2007

Toelichting: deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen ter zake van het lid Koer Kaya (D66), ingezonden 15 augustus 2007 (vraagnummer 2060723130)