Politie Midden- en West Brabant

Clusterberichten districten Breda en Bergen op Zoom 15 augustus

BREDA, 15 augustus 2007

DISTRICT BREDA

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur een 61-jarige Bredase vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal. Bij een tuincentrum aan de Rietdijk wilde zij met enkele bolchrysanten de winkel uitlopen, maar personeel had het door. De vrouw is overgedragen aan de politie. Na verhoor op het bureau is zij met een dagvaarding naar huis gestuurd.

BREDA: De politie heeft woensdag rond 11.00 uur twee 14-jarige meisjes uit Breda aangehouden bij een winkel aan de Ginnekenweg. Een van de twee meisjes probeerde een paar schoenen te stelen. Toen het alarm afging, werd ze door winkelpersoneel aangehouden. In haar tas werden behalve het paar schoenen ook diverse goederen (kleding, sieraden en cosmetica) van andere winkels aangetroffen. Het andere meisje zag de diefstal, maar deed niets. Het tweetal is na verhoor heengezonden; gekeken wordt of ze in aanmerking voor een verwijzing naar bureau HALT.

Politie vordert rijbewijs van dronken automobilist

BREDA: Kort voor 01.00 uur woensdagmorgen heeft de politie een 44-jarige Amsterdammer aangehouden. De man reed met zijn auto op de Duivelsbruglaan tegen een hekwerk en een muurtje aan. Agenten die ter plaatse kwamen, constateerden dat de man zichtbaar onder invloed van alcohol was. De Amsterdammer blies 615 ug/l en mocht daarom zijn rijbewijs inleveren. Dat gebeurt bij een overschrijding van 570 ug/l. Na verhoor is de man met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Veertien bekeuringen bij snelheidscontrole in Teteringen

TETERINGEN: Bij een snelheidscontrole op de Oosterhoutseweg de derde in korte tijd zijn dinsdagmiddag veertien bestuurders bekeurd. De controle werd tussen 15.30 en 16.30 uur gehouden ter hoogte van de Heiackerdreef. Zon 300 bestuurders zijn gecontroleerd. Ter plaatse is 50 kilometer maximaal toegestaan. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.

De politie heeft recent meldingen gekregen van omwonenden dat er te hard gereden wordt op de Oosterhoutseweg, nu deze doorgaande weg door de kom van Teteringen weer opengesteld is na een reconstructie. Vandaar dat er extra aandacht is voor het rijgedrag van automobilisten en bromfietsers op de Oosterhoutseweg.

Drie aanhoudingen bij hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 11.00 uur drie mannen aangehouden bij een pand aan de Parallelweg waarin een hennepkwekerij was ingericht. Het gaat om twee Bredanaren (35 en 44 jaar) en een 38-jarige inwoner van Oosterhout. Het drietal is in verzekering gesteld. De politie kreeg een melding over verdachte omstandigheden bij het pand en trof de mannen ter plaatse aan. In de loods werden circa 320 hennepplanten en bijna 50 stekjes aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Snelheids- en verkeerscontroles in Breda en Etten-Leur

BREDA: Bij een snelheidscontrole op het Hooghout in Breda in het kader van het project Subjectieve verkeersveiligheid bleken woensdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur 240 van de 529 passerende bestuurders harder te rijden van de maximaal toegestane 30 km/uur. De highscore was 67 km/uur. Bij een controle op de Sander in Etten-Leur gingen 14 van de 389 gecontroleerde bestuurders op de bon. Ter plaatse is 50 km/uur toegestaan, de hoogstgemeten snelheid bedroeg 62 km/uur.

BREDA: Agenten van het team Zuid-West hebben woensdagmorgen tussen 10.00 en 13.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden. Die vond plaats op de Rijsbergseweg ter hoogte van de Effenseweg. Er werden tien bekeuringen uitgeschreven (5 x niet kunnen tonen juiste autopapieren op eerste vordering; drie x niet dragen van autogordel, 1 x rijden tijdens ontzegging en 1x bij zich hebben van verboden wapen). Bij een controle dinsdagmorgen op de Rijsbergseweg werden twee bekeuringen uitgeschreven (1x niet dragen autogordel, 1 x defect aan trekhaak).

DISTRICT BERGEN OP ZOOM

Twee aanhoudingen na rijden onder invloed

NISPEN: De politie heeft woensdagmorgen een 55-jarige inwoner van Essen (B) aangehouden. Rond 04.30 uur kreeg de Gemeenschappelijk Meldkamer een melding van een eenzijdig ongeval aan de Essenseweg. Agenten troffen ter plaatse een auto aan in de sloot met daarbij de dronken Belgische automobilist. De man kwam er zonder kleerscheuren van af. Op het bureau blies hij een waarde van 895 ug/l op het ademanalyseapparaat. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

FIJNAART: Aan de Oudemolensedijk heeft de politie dinsdagavond een 47-jarige inwoner van Halsteren aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man een waarde van 550 ug/l op het ademanalyseapparaat. Met een rijverbod van 6 uur is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontrole in Roosendaal

ROOSENDAAl: Bij een algemene verkeerscontrole op de Borchwerf en de Burgemeester Schneiderslaan zijn tussen 09.45 en 15.15 uur in totaal 58 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel betrof het niet dragen van de autogordel (28x) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (14x). De overige bekeuringen betreffen o.a. niet handsfree bellen en zaken betreffende aanhangers (kenteken, verlichting, etc.)

Auteur: Andre van den Hul