Werkgever MAC³PARK koopt woningen voor carrièrestarters


Wachtlijsten woningzoekenden Lelystad erg lang

LELYSTAD, 20070815 -- In de provinciehoofdstad van Flevoland, Lelystad bestaat een schrijnend gebrek aan woningen in de sociale huursector. De wachtlijst van de Lelystadse woningcorporatie Centrada is inmiddels gegroeid tot zo'n 6.000 woningzoekenden. MAC3PARK Businesscenters koopt inmiddels noodgedwongen woningen om schaars personeel van buiten Flevoland onder te kunnen brengen.

Peter Broer, manager van MAC3PARK zegt: "De woningnood in Lelystad is een groot knelpunt bij de werving van talentvolle medewerkers van buiten Flevoland. Wij zien ons derhalve genoodzaakt om woningen aan te kopen voor onszelf en voor personeel van de grootste werkgever in Lelystad: de KMM-groep.

De trainees zijn veelal jonge professionals die van elders uit Nederland komen. De woningen van MAC3PARK geven hen direct en tegen relatief lage kosten de mogelijkheid om op korte afstand van het werk te gaan wonen. Broer: "Huisvesting voor carrièrestarters is een randvoorwaarde voor werkgevers om überhaupt nog deze talentvolle werknemers aan te kunnen trekken van buiten Flevoland."

MAC³PARK kocht in 2005 de eerste woning aan de Zandbank nabij het centrum van Lelystad. Dit jaar volgde de tweede woning. In het eerste huis wonen nu vier trainees. De eerste twee bewoners van het tweede - inmiddels verbouwde - huis zijn onlangs gearriveerd.

Broer: "Een betere afstemming in woningaanbod zorgt voor een win-win situatie voor zowel de werkgever als de werknemer. De werkgever krijgt het talent dat hij nodig heeft, en de werknemer start zijn carrière zonder acute huisvestingsproblemen."

Over MAC3PARK
MAC³PARK Businesscenters, met hoofdkantoor in Lelystad, is de grootste aanbieder van thematisch vastgoed in de provincie Flevoland. De onderneming bestaat sinds 1997 en biedt bedrijven en instellingen een bedrijfsomgeving waarbinnen de dienstverlening en faciliteiten geregeld zijn. Daarmee onderscheid MAC³PARK zich als een zakenpartner die ondernemers de mogelijkheden tot groei biedt.

De businesscenters van MAC³PARK zijn in alle grote gemeenten van Flevoland te vinden: Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten. De businesscenters liggen op goed bereikbare (zicht)locaties en hebben een thematische invulling, zoals: Starters; Life Sciences; Agri-business; Logistiek en Kennis & ICT. Voor meer informatie: www.mac3park.nl