Gemeente Grave

Meer belangstelling voor training stoppen met roken.

De kogel is door de kerk. Vanaf juli 2008 mag in horecagelegenheden niet meer worden gerookt. Voor veel rokers is dat aanleiding om te stoppen met roken. "Vooral jongeren geven vaak aan dat ze gaan stoppen met roken zodra het in de horeca wordt verboden", zegt José van Vugt, coördinator stoppen met roken van de GGD Hart voor Brabant.

Dat het roken in de horeca straks niet meer mag, vindt de GGD Hart voor Brabant een goede zaak. Het is een belangrijke stap om ernstige gezondheidsschade, veroorzaakt door blootstelling aan tabaksrook, te voorkomen. Maar het zal ook degenen die willen stoppen met roken extra motiveren om het vol te houden. José van Vugt: "De deelnemers van onze trainingen geven aan dat het juist in horecagelegenheden moeilijk is om het niet-roken vol te houden."

Gratis informatiebijeenkomst Pakje Kans!

De GGD Hart voor Brabant verzorgt trainingen Pakje Kans! in Oss, `s-Hertogenbosch, Tilburg en Veghel. Na de zomervakantie wordt in deze plaatsen gestart met een gratis informatiebijeenkomst over de training. Deze vindt op 20 augustus plaats in Oss en Tilburg en op 21 augustus in 's-Hertogenbosch en Veghel.

Informatie Kijk voor meer informatie op www.ggdhvb.nl/roken of bel (073) 640 40 70 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).