Gemeente Stadskanaal

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 21 augustus 2007. De vergadering begint om 20.00 uur. Op de agenda staat:
* Bezwaarschrift van de heer mr. J.S. Visser van advocatenkantoor Visser c.s., ingediend namens zijn cliënten de heer W. Spraakman en mevrouw L. Zwijnenburg, tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat aan de heer J.H. Mestenmaker in Sellingen een kapvergunning is verleend voor het kappen van twee bomen op het perceel Musselweg 18 te Mussel.

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer J. Leggedoor, Hibiscusstraat 1 in Musselkanaal voor het vergroten van een kerkgebouw en het oprichten van een berging op het perceel Hibiscusstraat 1 in Musselkanaal;
* de heer T. Ottens, Tulpenstraat 11 in Nieuw Buinen voor het bouwen van een bedrijfswoning op het perceel Tinnegieter 30 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voonemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer J. Leggedoor, Hibiscusstraat 1 in Musselkanaal op zijn verzoek tot legalisatie voor het tijdelijk plaatsen van een unit op het perceel Hibiscusstraat 1 in Musselkanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 16 augustus 2007 tot en met woensdag 26 september aan burgemeester en wehouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over deze plannen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

In de periode van 2 t/m 9 augustus 2007 is de volgende aanvraag om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Poststraat 13, voor het gedeeltelijk veranderen van de gevels, d.d. 3 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen of verleende vergunningen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake artikel 8.26 Wet milieubeheer van:

* J. Bekker, Vledderhuizen 3 in Onstwedde. Het gaat om het intrekken van de vergunning voor het in gebruik hebben van een veehouderij (varkensmesterij) aan de Vledderhuizen 3 in Onstwedde.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 27 september 2007, een zienswijze indienen.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 8 augustus 2007 is de volgende kapvergunning verleend.

Stadskanaal

* Acaciahage 3, 1 boom

Op 15 augustus 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Putterhof 1, 2 bomen

* Onstaborg 3, 6 bomen (herplant 1 boom)

* nabij Valkenhorst 11, 8 bomen (herplant 1 boom)

Musselkanaal

* nabij Horsten 92, 1 boom

Mussel

* nabij Mussel-A-Kanaal OZ 3, 1 boom (herplant 1 boom)

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Opleidingskosten en minimuminkomen? Vraag tegemoetkoming studiekosten aan!


* Wilt u zelf een opleiding gaan volgen?

* Hebt u kinderen die het voortgezet onderwijs, een beroepsopleiding of een studie volgen?

* Hebt u kosten in verband met deze opleiding(en), waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling?
* Had u in 2006 een inkomen dat op of iets boven het minimum lag?

Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van de Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds.

Over het Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds

Het Studiefonds verstrekt bijdragen in de schoolkosten, de studiekosten en/of de daarbij horende reiskosten aan alle inwoners van de provincie Groningen (met uitzondering van inwoners van de gemeente Groningen):

* die een minimum gezinsinkomen hebben en
* die geen recht hebben op een bijdrage voor één van de genoemde kosten van een andere instantie (bijvoorbeeld de Informatie Beheer Groep, het CWI of het UAF).

Let op: alle scholieren en studenten met de Nederlandse nationaliteit en buitenlanders met een verblijfsvergunning voor bepaalde of onbepaalde tijd hebben recht op:

* een Tegemoetkoming Ouders (voortgezet onderwijs tot 18 jaar)
* een Tegemoetkoming Scholieren (voortgezet onderwijs vanaf 18 jaar) of studiefinanciering (mbo, hbo, wo tot 30 jaar) / tegemoetkoming Leraren (ook boven de 30).

U vraagt deze financieringen aan bij de Informatie Beheer Groep, T (050) 599 77 55.

Hoe aanvragen?

U kunt vanaf 15 augstus een aanvraag indienen voor de tweede ronde van het school-/studiejaar 2007/2008. Folders en formulieren hiervoor kunt u halen bij uw gemeente, aanvragen via onderstaand telefoonnummer of downloaden van de website:

www.provinciegroningen.nl/welzijnencultuur/onderwijs/studiekosten.

Uw aanvraagformulier met bijbehorende stukken moet u vóór 24 augustus
2007 bij uw gemeente inleveren of rechtstreeks sturen aan: SPGS, Postbus 610, 9700 AP Groningen.

Voorwaarden voor tegemoetkoming

Om voor een tegemoetkoming in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor inlichtingen over deze voorwaarden en voor verdere informatie kunt u contact opnemen met uw gemeente of met het secretariaat van het Studiefonds, mevr. L. Bak, T (050) 316 41 52.
* 17 augustus 2007