Gemeente Sittard-Geleen


098-17-8-2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Ontwerp Verbindingspark De Graven gereed

Sittard-Geleen, datum 15 augustus 2007; Het college van Sittard-Geleen is akkoord met het ontwerp voor het verbindingspark de Graven. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 21 hectare en maakt onderdeel uit van het grotere landschapspark de Graven. Het college stelt tevens budget beschikbaar voor de aanleg van de eerste fase van het verbindingspark de Graven. Wethouder Guyt: 'Het is van groot belang dat het park gereed is als het nieuwe ziekenhuis in 2008 gebruik wordt genomen.

In het Middengebeid, gelegen tussen de stadsdelen Sittard en Geleen, is de bouw van het nieuwe ziekenhuis en de bouw van woningen in De Haese in volle gang. Tussen het ziekenhuis en de woningen wordt in oost-west richting een park gerealiseerd: het verbindingspark De Graven. Dit park gaat fungeren als een groene verbindingszone en als leefgebied voor kleine zoogdieren. Ook krijgt het park een recreatieve functie voor de bewoners voor de direct aanliggende buurten en voor het ziekenhuis. Het gebied wordt doorsneden door een wandel- en fietsverbinding, die aansluit op het Euregionale fietsnetwerk. Er worden regenwaterbuffers aangelegd, die gebruikt worden voor de infiltratie van water uit de aanliggende woonwijken.

Het beschikbare budget voor de eerste fase is ca. ¤ 8 ton. De aanlegkosten voor het park worden grotendeels betaald uit de opbrengsten van de omliggende woningbouw-ontwikkeling. Aanvullend wordt nog getracht van provincie en andere instanties subsidies te krijgen.

Uitvoering vindt plaats in 2008.


---