Time : 11:39:24
Date : 03 July 2007
Sender Name: Arboretum Kalmthout

Internationale Hydrangea Conferentie 16-17-18-19 augustus 2007

De Plantentuin Universiteit Gent en de Belgische Hydrangeavereniging organiseren van 16 tot 19 augustus 2007 de eerste Internationale Hydrangeaconferentie. Daarmee willen ze eerst en vooral de communicatie bevorderen tussen alle personen die beroepshalve of als liefhebber met hydrangea's bezig zijn. De conferentie wil ook nieuwe uitdagingen voor het onderzoek en voor de beroepssector formuleren. Het internationale karakter van het evenement blijkt uit het feit dat de sprekers en deelnemers samen niet minder dan 15 landen zullen vertegenwoordigen, verspreid over 4 continenten. Niettemin wordt ook een regionale kaart getrokken: de sierteeltregio Oost-Vlaanderen, en het Gentse in het bijzonder, is de Belgische bakermat van de hydrangea (hortensia).

Op 17 en 18 augustus verzorgen vooraanstaande wetenschappers, onderzoekers, verzamelaars en telers boeiende lezingen over hydrangea's. De thema's gaan van taxonomie over teelttechniek tot trends bij pot-, snij- en tuinhydrangea's.
Gelijktijdig vinden volwaardige workshops plaats. Daarin komen bij voorbeeld telers aan hun trekken (b.v. herkennen van ziekten en plagen, evaluatie van nieuwigheden, ...), maar ook liefhebbers (b.v. opleiding over het snoeien van hydrangea's, over droogtechnieken voor de bloemsierkunst, ...).
Voor en na de conferentie worden uitstappen georganiseerd.

Op 16 augustus krijgen de deelnemers rondleidingen in de verzameling van de Belgische Hydrangeavereniging (Destelbergen, 600 botanische soorten en cultivars) en in het Arboretum Kalmthout. In Kalmthout staan de selecties van J. De Belder centraal. De conferentie wordt op 19 augustus afgesloten met een geleid bezoek
aan de verzameling van Corinne en Robert Mallet te Varengeville-sur-Mer, Frankrijk. Daarmee staat meteen de grootste hydrangeaverzameling ter wereld op het programma.

Meer informatie:
HYDRANGEA 2007
Secretariaat p/a Plantentuin Universiteit Gent
Luc Balemans, Hydrangeum BE algemene coördinatie
of Harry van Trier, pers
K.L. Ledeganckstraat 35
9000 Gent
tel. +32 (0)9 264 50 73
fax.+32 (0)9 264 53 34
email : secr@hydrangea2007.be
www.hydrangea2007.be

URL: http://www.hydrangea2007.be