Gemeente Hulst


Persbericht - 13.07.2007

Thema-avond looptechniek

In het kader van het breedtesportproject Zeeuws-Vlaanderen Grenzeloos actief biedt de gemeente Hulst - in samenwerking met de commissie versterking sportinfrastructuur - voor trainers van alle sportverenigingen een themabijeenkomst looptechniek aan.

Als de looptechniek van de sporters verbetert, kunnen de prestaties merkbaar vooruit gaan. Dit geldt voor alle takken van sport waarin lopen (met dan wel zonder bal) voorkomt. Daarom wordt de themabijeenkomst looptechniek georganiseerd. Het doel is tips en trainingsvoorbeelden voor de trainers om de looptechniek van (jeugdige) sporters te verbeteren, bijvoorbeeld tijdens oefeningen in de warming-up. Daarnaast is een goede looptechniek preventief voor blessures.

De thema-avond looptechniek vindt plaats op donderdag 16 augustus 2007 op de atletiekbaan van RKHAV, gelegen aan de Tabakstraat 6 te Hulst. De avond vangt aan om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelden kan tot en met donderdag 9 augustus 2007 via info@hulstinbeweging.nl.
Ook kan contact worden opgenomen worden mvr. A. van Goethem van de gemeente Hulst op tel. 0114-389374. Het maximaal aantal deelnemers dat kan mee doen aan de cursus is 20.
Voor in het najaar is nog een themabijeenkomst blessurepreventie en een themabijeenkomst over hoe je jeugdteams kunt coachen. Wanneer deze bijeenkomsten plaats gaan vinden wordt later bekend gemaakt.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl