LEI

Open Dag Fruitkenniscentrum Randwijk

RSS

8 aug 2007
Onderdeel: Plant Research International

Op donderdag 16 augustus organiseert Fruitkenniscentrum Randwijk voor het derde achtereenvolgende jaar een Open dag. Speciaal voor de professionele fruitteler presenteren de partners van het kenniscentrum, te weten: PPO-Fruit, Plant Research International, Fruitconsult, Inova Fruit, fruitbedrijf Pieter Vernooij, NFO en Productschap Tuinbouw een interessant vaktechnisch programma. De Open dag is op de locatie van PPO-Fruit, Lingewal 1 in Randwijk van 13.30 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Bezoekers aan de Open dag kunnen op de onderzoekslocatie een kijkje nemen in de boomgaarden, waar PRI-medewerkers vertellen over het veredelingswerk.

Inova Fruit besteedt naast de appelpilot aandacht aan een perenpilot. In navolging van de nieuwe appelrassen is Inova van plan om ook perenrassen te introduceren. Fruittelers kunnen kennismaken met potentiële nieuwe rassen en de stand van zaken vernemen.

PPO-Fruit geeft een toelichting op het meerjarige onderzoek naar groeiremming bij peer. De fruittelers zien aansluitend het resultaat van een proef met chemische vruchtdunning bij het perenras Conference.

Op het praktijkperceel van fruitteler Pieter Vernooij in Randwijk zijn vruchtdunningsobjecten aangelegd met ATS en het nieuwe dunningsmiddel MaxCel in de nieuwe appelrassen. Fruitconsult geeft hierbij tekst en uitleg.

Tot slot is er een demonstratie spuittechniek met verschillende spuitmachines, waarbij onder meer naar het spuitbeeld en de emissie wordt gekeken. Ter afsluiting van de Open dag kunnen de bezoekers napraten onder het genot van een hapje en een drankje.