Gemeente Leeuwarden

Concert Concert

Klassiek openluchtconcert `wereldtalent' in Prinsentuin

Bron: gemeente Leeuwarden (10-08-2007) KPMG en The International Holland Music Sessions verzorgen op donderdagavond 16 augustus een klassiek openluchtconcert in de muziekkoepel van de Prinsentuin in Leeuwarden. The International Holland Music Sessions biedt jong muzikaal talent uit alle delen van de wereld de mogelijkheid zich te presenteren op het internationale concertpodium. Loco-burgemeester Gerrit Krol opent het concert om 21.00 uur. De toegang is gratis.

De musici die op 16 augustus optreden zijn jonge veelbelovende muzikanten. Zij zijn door The International Holland Music Sessions geselecteerd uit velen en hebben het in zich om straks de internationale concertpodia te veroveren.

Op het programma staan onder meer werken van Bach, Debussy, Brahms en Chopin. Uitvoerenden zijn Amandine Savary (23 jaar, piano), Cécile Gouder de Beauregard (22 jaar, viool), Gideon den Herder (21 jaar, cello), Illya Filshtinsky (21 jaar, piano) en Noriko Yabe (piano).

Voor het opbouwen van een glansrijke carrière in de klassieke muziek is meer nodig dan alleen talent. Ook een goed opgezette begeleiding en podiumervaring zijn essentiële voorwaarden voor succes. Daarom begeleidt The International Holland Music Sessions jonge, getalenteerde musici en maakt gebruik van haar internationale netwerk om deze muzikale talenten te ontdekken en te begeleiden. The International Holland Music Sessions is wereldwijd geroemd om haar succesvolle formule van `career development' waarmee zij de dromen van getalenteerde musici tot werkelijkheid brengt.