Ingezonden persbericht


Topkoks in openlucht aan het werk op het Noorderzonfestival

Houdt u van goed eten, in al zijn betekenissen?
Dan kunt u vanaf donderdag 16 augustus terecht bij het Groningse Noorderzonfestival. De Zaai-Ster, een biologische groothandel van verswaren, zorgt daar voor een primeur. De Zaai-Ster nodigde immers topkoks uit om elke avond een driegangenmenu met louter regionale producten te bereiden voor de festivalgasten. De koks kiezen de ingrediënten voor al dat lekkers uit een nieuw merk: Puur Noord Nederland, dat het beste biologische van de regio bundelt. Een selectie: harder, duurzaam gevangen vis uit de Noordzee, Machedoux-kaas uit het Groningse Westerkwartier of lamsvlees van De Oorsprong uit Noordlaren. Topkoks zoals Dick Soek van restaurant Schathoes Verhildersum in Leens en Jelle Huitema van Jufferen Lunsingh in Westervelde maar ook de Groningse kok Jan Willem Vrieling van Puur en Dennis Nolle gingen vol enthousiasme in op het voorstel.

Programma koks
Het programma en de definitieve menukaart is bekend, zie bijlage. Donderdag 16 augustus Dennis Nolle van Dennis Cooking Place in Groningen Vrijdag 17 augustus Jelle de Visser De Vliegeraar Zaterdag 18 augustus Jan Willem Vrieling van Puur in Groningen Zondag 19 augustus Marianne Huisman van Herberg Bellingwolde in Bellingwolde Maandag 20 augustus Dick Soek van Schathoes Verhildersum in Leens Dinsdag 21 augustus Harro Coster van Cuisinerie Mensinge in Roden Woensdag 22 augustus Jelle Huitema van De Jufferen Lunsingh in Westervelde Donderdag 23 en 24 augustus Tiemen de Wit van De Vestibule in Groningen Zaterdag 25 augustus Jan Willem Vrieling van Puur in Groningen Zondag 26 augustus Henk Markus van De Nieuwe Mulderij in Leeuwarden

Puur Noord Nederland Magazine
Nu ook verkrijgbaar een Puur Noord Nederland magazine. In dit eerste nummer o.a. de wortels van Gerry en Harry Arling, de lekkerste restaurants van Noord-Nederland en drie boeren in de schijnwerpers. Ook lees je antwoorden op je vragen over voedselherkomst, streekgerechten, koken en vergeten groenten. De Groningse burgemeester Jacques Wallage heeft het voorwoord geschreven.

Puur Noord Nederland nu ook online!
Vanaf vrijdag 10 augustus is de website van Puur Noord Nederland in de lucht. Hierin vindt u meer informatie over waar het merk Puur Noord Nederland voor staat. Puur Noord Nederland is een merk van biologische, verse producten met duidelijke regionale, ambachtelijke kenmerken. Puur Noord Nederland staat voor authenticiteit, kwaliteit, streekgebondenheid.

U vindt het Puur Noord Nederland-paviljoen met de topkoks op het Noorderzonfestival, van 16 tot en met 26 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen. Het paviljoen vindt u vlakbij de kleine vijver midden in het plantsoen en is te herkennen aan de muur van zwarte melkkratten. Tussen 17.00 en 20.00 kunt u terecht voor de dagmenu's.

Reserveren kan via de website www.puurnoordnederland.nl of via De Zaai-Ster 0594-515578.

Wilt u meer informatie? Stuur ons dan een mail (info@puurnoordnederland.nl), en wij bezorgen u later onze informatiebrochure en het adres van onze website.