Nederlandse Spoorwegen

14 augustus 2007

Extra treinen voor bezoekers Lowlands

Gemakkelijk reizen met Lowlands camping retour

Extra (lange) treinen van en naar 't Harde en Lelystad Centrum Van donderdag 16 augustus tot en met maandag 20 augustus 2007 staat het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen weer in het teken van het jaarlijkse Lowlands Festival. Meer dan 45.000 bezoekers komen jaarlijks naar dit festival. NS rijdt voor de festivalbezoekers extra (lange) treinen naar 't Harde en Lelystad Centrum. Vanaf deze stations zorgt de organisatie van het festival voor gratis pendelbussen naar het evenemententerrein.

Lowlands camping retour
Voor de treinreis kunnen bezoekers - weer - het Lowlands camping retour kopen. Met dit kaartje koop je in één keer zowel de heenreis als de terugreis. Het Lowlands camping retour is te koop bij de kaartautomaat met aanraakscherm (onder de knop "acties/evenementen" en dan kiezen voor Lowlands) of bij de NS- servicebalies. Je kunt kiezen uit een kaartje via station 't Harde of Lelystad Centrum. Het treinkaartjes is voor de heenreis geldig op donderdag 16, vrijdag 17 of zaterdag 18 augustus. De terugreis is mogelijk tot en met maandag 20 augustus. Het voordeel is dat je me dit treinkaartje op de terugreis niet meer bij een kaartautomaat of balie in de rij hoeft te staan.

Extra treinen voor bezoekers van Lowlands
Festivalbezoekers vanuit Noord-Holland wordt geadviseerd naar station Lelystad Centrum te reizen. Bezoekers vanuit de overige richtingen reizen naar station 't Harde. Op zondag 19 en maandag 20 augustus rijdt NS extra treinen vanaf station 't Harde naar Amersfoort om bezoekers weer naar huis te brengen. De organisatie rijdt een gratis buspendeldienst tussen de stations 't Harde of Lelystad Centrum en het festivalterrein.

Meer informatie
www.ns.nl
0900-1475 ( 0,35 p.m.)

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, tel. 038-497 4888 NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. 25.000 NS-ers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. In Nederland beheert NS 375 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.

Datum
Pagina 2/2

In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Over het Nederlandse spoorwegnet rijdt naast NS nog een twintigtal andere vervoerders. Het beheer van de spoorweginfrastructuur (rails, wissels, bovenleidingen etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --