Gemeente Leeuwarden

Klassiek Prinsentuinconcert verplaatst naar Poppodium Romein

In verband met de weersverwachting is het Prinsentuinconcert van donderdag 16 augustus verplaatst van de muziekkoepel in de Prinsentuin naar Poppodium Romein aan de Bagijnestraat. In Poppodium Romein kunnen de luisteraars, zonder last te hebben van de regen, genieten van de voorgedragen muziek door jonge getalenteerde solisten. Loco-burgemeester Gerrit Krol opent het concert om 21.00 uur. De toegang is gratis

KPMG en The International Holland Music Sessions zijn de organisatoren van het concert. The International Holland Music Sessions biedt jong muzikaal talent uit alle delen van de wereld de mogelijkheid zich te presenteren op het internationale concertpodium.

De musici die op 16 augustus optreden zijn jonge veelbelovende musicanten. Zij zijn door The International Holland Music Sessions geselecteerd uit velen en hebben het in zich om straks de internationale concertpodia te veroveren. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Debussy, Brahms en Chopin. Uitvoerenden zijn Amandine Savary (23 jaar, piano), Cécile Gouder de Beauregard (22 jaar, viool), Gideon den Herder (21 jaar, cello), Illya Filshtinsky (21 jaar, piano) en Noriko Yabe (piano).


Noot voor de redactie,