Gemeente Woerden


* Persberichten

Woerden genomineerd voor Beste Binnenstad?

16 aug 2007
Gemeente Woerden is genomineerd voor `Beste Binnenstad 2007' in de categorie middelgrote steden. De gemeente is erg trots te behoren tot de zes genomineerde binnensteden van Nederland. Het doet recht aan de inspanningen die zijn geleverd. Stokpaardjes zijn het Kerkplein, de Centrumring, parkeergarage Castellum en het Defensie-eiland. Winkels, horeca en evenementen
Het winkelende publiek kan nu naar hartenlust winkelen, want door de aanleg van het Kerkplein en enkele aangrenzende straten is het winkelaanbod met maar liefst negentigduizend vierkante meter vergroot! Het Kerkplein is nu een zeer geschikte locatie voor horeca en evenementen. Daarmee is de stad recreatief een stuk aantrekkelijker geworden. De bereikbaarheid van het centrum is beter dankzij de centrumring. Niet alleen de verkeersstroom, ook parkeergarage Castellum is een verbetering voor bezoekers. Het Defensie-eiland wordt goed gebruikt voor (culturele) evenementen. Daarnaast heeft de gemeente de omgeving van de Haven en het bestaande winkelgebied opgeknapt.

Om het jaar kunnen gemeenten meedingen naar de prijs voor Beste Binnenstad. Gemeenten kunnen zichzelf opgeven voor de prijs. Samen met vijf andere steden dingt Woerden mee naar de prijs van Beste Binnenstad. De uitslag wordt 6 september bekend gemaakt. Mocht Woerden dit jaar nog niet in de prijzen vallen, dan vertrouwen wij erop dat het een volgende keer wel gaat lukken!

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |