Persberichten 16/08 ochtend

regio, 16-08-2007

Noordwijk Politie voorkomt vernieling aan bushalte De politie heeft donderdag 16 augustus voorkomen dat er vernielingen werden aangebracht aan een bushalte aan de Huis ter Duinstraat. Agenten zagen daar rond 00.05 een 34 jarige man uit Voorhout aanstalte maken om een bushalte te slopen en grepen in. De dronken man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en één voor baldadigheid.

Noordwijk Politie onderzoekt geweldsincident De politie doet onderzoek naar een incident dat zich donderdag 16 augustus rond 02.45 uur voordeed op De Grent en zich voortzette op het Jan Kroonsplein / Bomstraat / Hoofdstraat. Bij een vechtpartij liep een 23 jarige jongeman uit Den Bosch letsel op waarvoor hij in het LUMC werd onderzocht. Hij had last van zijn kaak en buik. Een 19 jarige jongeman uit Nijmegen die bij hem was kreeg ook de nodige klappen. Een 23 jarige jongeman uit Hoofddorp overkwam dit eveneens. De drie maakten deel uit van een in Noordwijk verblijvende groep mensen. Waarom ze het aan de stok kregen met anderen en wie die anderen zijn wordt onderzocht. Toen de politie na de melding arriveerde stonden er veel mensen in verschillende groepjes op het Jan Kroonsplein / Bomstraat / Hoofdstraat. Duidelijkheid over de situatie of daders kreeg de politie op dat moment niet. Om de rust terug te laten keren werden de mensen weggestuurd.

Leiden Politie zoekt eigenaresse fiets. De politie is op zoek naar de eigenaresse van een Batavus damesfiets, type Lecco, kleur zilver met donkermetalic, gesloten kettingkast, trommelremmen en zeven versnellingen. De politie heeft deze fiets woensdag 15 augustus rond 11.10 uur op de Breestraat uit handen van een 26 jarige man uit Leiden in beslaggenomen. Het vermoeden is dat deze fiets gestolen is. De Leidenaar heeft verklaard dat hij de fiets uit de krant had. De politie hoopt dat de eigenaresse zich alsnog meldt voor het doen van aangifte. In dat geval kan de politie een proces-verbaal van heling tegen de verdachte opmaken. Voor het maken van een afspraak over het doen van aangifte kan contact worden opgenomen met de politie van het team Leiden Midden via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn. De man werd op de Prinses Irenelaan gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van de ademanalyse was 430 ug/l. Omdat de man beginnend bestuurder is voor hem 0.88 ug/l. de limiet. Verder bleek het de derde keer in korte tijd te zijn. In 2006 was hij twee keer eerder betrapt op het rijden onder invloed (185 en 245 ug/l.).

Reeuwijk Onderinvloedrijder veroorzaakt aanrijding De politie heeft donderdag 16 augustus rond 00.15 uur drankgebruik vastgesteld bij een 25 jarige automobilist uit Reeuwijk. De man had op de kruising Koningin Wiilhelminastraat met de Jan van Hooftstraat geen voorrang verleend aan een 27 jarige automobilist uit Bodegraven. Er was alleen materiële schade. Wel bleek dat de veroorzaker drank op had. De uitslag van van ademanalyse bleek 320 ug/l. (limiet 220 ug/l.) te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.