Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 16-08-2007

Automobilist onwel en botst tegen auto

ASSEN Woensdagmiddag is een 84-jarige Assenaar met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst op de Cor van der Lindenstraat. De geparkeerde auto raakte ook de gevel van een flat. De man was onwel geworden en is per ambulance overgebracht naar de huisarts. Beide autos raakten zwaar beschadigd. (07168303)

Politie vordert rijbewijs in

BRUNTINGE - De politie heeft woensdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Hoogeveenseweg het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Winschoten. De man reed 143 kilometer per uur. Op deze weg is een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. (07-168396)

Auto slachtoffer van vernieling

ASSEN Woensdagavond troffen agenten een vernielde personenauto aan op het Abel Tasmanplein. De 36-jarige eigenaar uit Assen stond bij zijn vernielde auto. De linker- en rechterspiegel waren van zijn auto gesloopt, de banden aan de linkerzijde waren lek en de antenne was van de auto afgebroken. De man heeft aangifte gedaan van vernieling. (07-168473)

Politie houdt alcomobilist aan

EMMEN De politie heeft woensdagnacht een 48-jarige man uit Coevorden aangehouden. De automobilist was doorgereden na een aanrijding op de Weerdingerstraat. Aan de hand van het kenteken kwamen agenten de man op het spoor. Agenten namen een blaastest af en de automobilist scoorde iets meer dan 0,4 promille. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man heeft een boete van 220 euro gekregen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (07-168516)

Politie onderzoekt inbraak

EMMEN De politie verricht onderzoek naar een inbraak in een school aan de Laan van het Kinholt. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Onbekenden wisten het gebouw binnen te komen door een ruit te vernielen. Een computer is weggenomen. (07-168204)

Alcohol in het spel bij aanrijding

ASSEN De politie heeft woensdagnacht een 18-jarige automobilist aangehouden op de kruising Walakker en Veenwalweg. De beginnend bestuurder had de binnenbocht genomen en botste op een 36-jarige automobiliste uit Hardenberg. De vrouw had last van haar nek en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De jonge man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Hij blies iets meer dan 0,6 promille en heeft een dagvaarding gekregen. (07-168515)

Autos beklad en bekrast

ECHTEN De politie kreeg woensdagavond een melding om naar een camping te gaan aan de Oshaarseweg. Er zouden een aantal autos beklad en bekrast zijn. Ter plekke troffen agenten zes autos aan die waren bespoten met een graffitibus. Twee van de zes waren ook bekrast. De politie onderzoekt de toedracht. (07-168253)

Automobilist onder invloed aangehouden

TYNAARLO De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 36-jarige automobilist uit Dedemsvaart aangehouden op de Vriezerweg. Agenten hadden de automobilist een stopteken gegeven voor een controle. De blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Hij scoorde rond de 1 promille. De man heeft een dagvaarding gekregen. (07-168517)

Huiselijk geweld

BEILEN Agenten hebben woensdagavond een 24-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn vader hebben bedreigd. Hij is ingesloten voor verhoor. (07-168471)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 451280.