Gemeente Teylingen

Hoogh Teijlingen, fase B

Groen licht voor uitwerkingsplan Hoogh Teijlingen, fase B

16 augustus 2007

PERSBERICHT 16 augustus 2007 - Het uitwerkingsplan Hoogh Teijlingen, fase B is onherroepelijk goedgekeurd. De bouwvergunning voor 21 appartementen bij de rotonde aan de Componistenlaan in Voorhout kan nu binnenkort worden verleend. Een aantal omwonenden was tegen de goedkeuring in beroep gegaan en had ook om een voorlopige voorziening gevraagd. Op 10 juli is de zaak behandeld en op 8 augustus heeft de Raad van State uitspraak gedaan. Het beroep is ongegrond verklaard en de voorlopige voorziening is afgewezen.

In maart 2007 hebben Gedeputeerde Staten het uitwerkingsplan `Hoogh Teijlingen, fase B' goedgeÂkeurd. Dit laatste uitwerkingsplan van het bestemmingsplan `Hoogh Teijlingen 1997' maakt de bouw van 21 appartementen mogelijk bij de rotonde Componistenlaan /Jacoba van Beierenweg in Voorhout. Dit terrein ligt nu braak. Heijmans IBC Vastgoed Ontwikkeling wil hier 21 appartementen bouwen.

De omwonenden vinden dat het uitwerkingsplan in strijd is met het bestemmingsplan Hoogh TeijÂlingen 1997. Zij hebben vooral bezwaar tegen de massa en de bouwhoogte. De Raad van State heeft vastgesteld dat van strijdigheid geen sprake is. Met een lengte van 30 meter aan de Jacoba van BeieÂrenweg, 40 meter aan de Componistenlaan en een maximale hoogte van 14 meter vindt de Raad het gebouw passen in deze al verstedelijkte omÂgeving.

De omwonenden stelden ook dat door de komst van het gebouw de rotonde in de toekomst niet meer aangepast kan worden, dat het gebouw geluid van het verkeer weerkaatst en dat zich ernÂstige hinder zal voordoen van koplampen van auto's. De Raad van State was het ook met deze onderdelen niet eens. De rotonde hoeft niet te worden aangepast, omdat andere maatregelen aan de weg zijn getroffen. Verder hebben de omwonenden de geluidsoverlast en de hinder van de koplampen niet aannemelijk gemaakt.