Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 16-08-2007

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT Bij een pand aan de Montevideodreef heeft de politie een complete hennepkwekerij ontmanteld en de eigenaar aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek heeft de politie een onderzoek ingesteld bij een pand aan de Montevideodreef. In een schuur achter het pand zou hennep geteeld worden. Ter plaatse troffen agenten een gesloten en geblindeerde schuur aan. Nadat de schuur was opengemaakt, werd een compleet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

In totaal werden 80 planten en de apparatuur in beslag genomen. De energiemaatschappij constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De 23-jarige eigenaar werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Beginnend bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 augustus een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid door een woonwijk in de omgeving van de Van Lieflandlaan rijden. De bestuurder kreeg op de Van Lieflandlaan een stopteken. Navraag bij de meldkamer leerde dat de auto niet verzekerd was. Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht in de auto.

Na een eerste blaastest bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 170 ug/l uit. De 29-jarige bestuurder uit Utrecht was beginnend bestuurder en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man op heterdaad aangehouden bij het inbreken in een woning op de Koningslaan.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding, dat er ingebroken werd in een woning aan de Koningslaan. De verdachte zou zijn weggelopen in de richting van het Wilhelminapark. Op weg naar de opgegeven locatie kregen agenten door dat de verdachte inmiddels in de omgeving van de Burgemeester Reigerstraat liep. Ter plaatse zochten agenten naar de verdachte. Op een gegeven moment bleek dat de 29-jarige inbreker uit Utrecht in het water lag en op de kant klom om zo uit handen van de politie te blijven. De man werd uiteindelijk aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de C.H. Letschertweg heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.00 uur werden 1520 voertuigen gecontroleerd. Voor 47 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van

80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT- Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag rond 11.05 uur dat een vrouw artikelen meenam zonder deze eerst bij de kassa af te rekenen. De 32-jarige vrouw uit Maarssen werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De politie heeft de vrouw voor verhoor meegenomen naar het bureau.

UTRECHT In een winkel aan de Hof van St. Jan werd woensdagmorgen en man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd. De 52-jarie man uit Hilversum had een fles sterke drank meegenomen zonder af te rekenen. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen.

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie bij een winkel aan het Godenbaldkwartier een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 12.45 uur dat een man bij de parfumafdeling een aantal artikelen had meegenomen. De 40-jarige dief uit Utrecht werd aangehouden. De politie ontdekte dat de man mogelijk meerdere artikelen had weggenomen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Diverse bestuurders werden bekeurd voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het negeren van het rode verkeerslicht, een vervallen APK en het niet op een juiste manier vervoeren van kinderen op de achterbank.