Politie Groningen

Donderdag 16 augustus 2007

Provincie Groningen, 16-08-2007

Leek: plakken mag niet

De politie heeft woensdagmiddag in de Oosterheerdstraat twee mannen van 26 en 36 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor illegaal plakken. De Stadjers werd door agenten op heterdaad betrapt tijdens hun plakwerkzaamheden. Het duo deed vrijwillig afstand van het plakgerei. De mannen mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Eemshaven: dertien boetes bij snelheidscontrole op N33

De politie heeft woensdagmiddag- en avond tijdens een
snelheidscontrole op de autoweg N33. De politie bekeurde in totaal dertien automobilisten. Twee Duitsers en een Oostenrijker werden geklokt met snelheden van 106 km/uur, 124 km/uur en 125 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Zij moesten direct hun boetes van 129, 350 en 400 euro contant betalen. Ten slotte liep een 33-jarige man uit Delfzijl in een bestelauto tegen de lamp. Hij reed 130 km/uur en overschreed daarmee de maximumsnelheid met 50 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Delfzijlster. In totaal werden er ruim 100 autos gecontroleerd.

Ter Apel: uitgebrande auto aangetroffen

In de Sellingerstraat trof de politie afgelopen nacht een uitgebrande personenauto aan. Hoe de auto in brand is gekomen is nog niet duidelijk. De brandweer heeft de auto geblust, maar deze bleek totaal uitgebrand. Wel bleek er schade aan het voertuig te zijn die vermoedelijk afkomstig is om een aanrijding. De politie trof later op de Sellingerstraat meerdere omver gereden bermpalen aan. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar.

Kolham: vrouw gewond nadat ze werd aangereden

Op de A7 ter hoogte van Kolham raakte een 20-jarige vrouw uit Hoogezand woensdagavond gewond. De vrouw reed met haar auto op de A7 waarbij zij uiteindelijk van achteren werd aangereden door een andere auto. De vrouw raakte met haar voertuig in een slip en kwam in de berm tot stilstand. Bij het ongeval liep de vrouw been en hoofdletsel op, waarvoor zij naar een ziekenhuis werd gebracht. De auto raakte total loss. De veroorzaker van het ongeval reed na de aanrijding door en is nog spoorloos. De politie stelt een onderzoek in.

Termunten: man schiet hond dood

De politie heeft gisteren een onderzoek ingesteld naar de dood van een hond. De eigenaar van de hond hoorde schoten en zag vervolgens de hond gewond over straat lopen. Nadat de dierenambulance was gewaarschuwd en de hond naar een arts zou brengen bleek de hond te zijn overleden. De politie stelde een buurtonderzoek in. Hierbij werd vastgesteld dat op de oprit van een 40-jarige inwoner van Termunten bloedsporen lagen. Nadat de man werd aangesproken is hij in zijn woning aangehouden. De vuurwapens die de man bezit op grond van een vergunning zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man zit vast voor onderzoek.

Groningen: drinkebroer verzet zich bij aanhouding

De politie heeft woensdagmiddag in de Herestraat een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had voor het drinken van alcohol op straat een bekeuring gekregen. Bij navraag bleek tevens dat de Stadjer nog een onherroepelijk vonnis van 65 euro moest betalen. Tijdens het natrekken kneep de drinkebroer er plotseling tussenuit. Door een oplettende politieagent kon de man worden getraceerd. In de Herestraat werd hij vervolgens ingerekend. Hij besloot zich plotseling te verzetten tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld konden de agenten de dwarse man overmeesteren en insluiten op het politiebureau.

Haren: auto over de kop op snelweg

Een 32-jarige automobilist uit Erlecom is woensdagochtend op de autosnelweg A28 met zijn auto over de kop geslagen. De Gelderland reed met zijn bestelauto op de linkerrijstrook en hij was bezig met het inhalen van een vrachtauto. Op dat moment reed de bestuurder door grote diepe plas met regenwater. Hij verloor de controle over het stuur en kwam zijn auto dwars te staan. De auto sloeg vervolgens door de snelheid over de kop. Het voertuig kwam tot stilstand en lag op zijn kant. Een alerte en behulpzame omstander wist de Gelderlander uit zijn auto te halen. De bestuurder werd op de plek van het ongeval onderzocht, maar bleek hij ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: man op straat in elkaar geslagen

Een 20-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Zwanestraat in elkaar geslagen. De politie kreeg een melding dat er een vechtpartij gaande was. Op de Zwanestraat troffen ze de man zittend op straat aan. Hij bleek letsel aan zijn mond, gezicht en enkel te hebben opgelopen. Voor onderzoek werd de man naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke daders.

Groningen: rijbewijs van spookrijder ingenomen

De politie afgelopen nacht het rijbewijs van een 58-jarige inwoner van Hogeveen ingenomen. Agenten zagen dat de man op de A28 over de verkeerde rijbaan als spookrijder richting Assen reed. Toen de man opmerkzaam gemaakt werd keerde hij de auto en ging uiteindelijk via de juiste rijbaan van de A28 richting assen. Ter hoogte van Haren werd de man staande gehouden. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Groningen: rijbewijs van taxichauffeur ingenomen

Op de Grote Markt heeft de politie het rijbewijs van een 22-jarige taxichauffeur uit de stad ingenomen. De man reed tot twee keer toe met forse snelheid en spinnende wielen over de Vismarkt en Grote Markt. Hierbij vlogen plastic bierglazen door de lucht naar aanleiding van de capriolen van de Stadjer. De man krijgt enkele boetes opgelegd en voorlopig zijn rijbewijs niet terug.

Groningen: man steelt geld uit kleding

De politie heeft afgelopen nacht een 25-jarige man uit Groningen in een hotel aan de Grote Markt aangehouden. De man bleek betrapt te zijn door medewerkers toen hij geld uit kleding van een personeelslid wegnam. Dit werd gezien op de camerabeelden van het etablissement. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man schiet op voorbijgangers

Een 27-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht door de politie aangehouden. Getuigen melden bij de politie dat de man op de Bruilwering met een luchtbuks op voorbijgangers schoot. Uiteindelijk werd de verdachte in zijn woning in de stad aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het wapen werd niet direct aangetroffen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, Scheepswerfstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 813, aantal geconstateerde overtredingen: 177, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 428, aantal geconstateerde overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1312, aantal geconstateerde overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.