Internationaal succes voor Bearforce1 dankzij YouTube

16/08/2007 10:44



CNR



CNR

150.000 views video Nederlandse berenband in 24 uur

Bearforce1 is international doorgebroken. Volgens de website PerezHilton.com is de Nederlandse berenband 'The Most Amazing Thing Ever'. Met ruim zes miljoen bezoekers is de site een van de populairste entertainmentsites van de VS. De videoclip van de debuutsingle van Bearforce1 is op YouTube binnen 24 uur meer dan 150.000 keer bekeken.

"Zo hot en camp en kitsch en over de top en fantastisch", meldt de populaire website PerezHilton.com. "En als klap op de vuurpijl komen ze ook nog eens uit Nederland. Wij houden van Nederlanders!" De site trekt dagelijks miljoenen bezoekers per dag. Perez Hilton, die eigenlijk Mario Laveindera heet, maakte eerder de Britse artiesten Mika en Amy Winehouse bekend bij het Amerikaanse publiek.

Door de internationale aandacht ontving de berenband honderden emails van Amerikaanse fans die vragen wanneer de band door de VS gaat toeren. Volgens berenmanager Nick Rood komen uit de hele wereld aanvragen voor optredens en interviews binnen. "Verschillende buitenlandse tijdschriften hebben interviews aangevraagd, van de Australische krant Daily Telegraph tot het Amerikaanse tijdschrift Frontier Magazine en de Duitse Vanity Fair."

Bearforce1 bestaat uit Rob uit Belfast en de Nederlanders Peter, Yuri en Ian. De vier beren leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in New York. "Geen achttienjarige jongens met een dijk van een X-factor, maar vier stevige kerels die écht kunnen zingen", aldus Rood. Tijdens de Amsterdam Gay Pride eerder deze maand lanceerden de mannen hun debuutsingle 'Bearforce1'. Het nummer bevat samples van artiesten als Donna Summer en Dead or Alive. Naast optredens tijdens de Pride, waren de beren ook de openingsact van de Amsterdam Fashion Week tijdens de modeshow van Judith Osborn. Op zondag om 19.30 uur treedt Bearforce1 op tijdens het Hartjesfestival in Amsterdam.





http://www.bearforce1.nl/pers