Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 16-08-2007

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op woensdag 15 augustus een verkeerscontrole gehouden op de Televisiebaan en Overtoom. De controle was specifiek gericht op de bestuurders van scooters. Dit in verband met de overlast die zij op deze plekken veroorzaken.

In totaal werden 53 bestuurders van een scooter/snorfiets aan een (technisch) onderzoek onderworpen. 23 Bestuurders kregen in totaal 31 bekeuringen. Die werden gegeven voor onder meer het opvoeren, het niet hebben van het verplichte bromfietsrijbewijs, onverzekerd voertuig, niet dragen van de helm en voor diverse technische gebreken.

Automobiliste slaat over de kop

VIANEN Een 36-jarige automobiliste uit Vianen is donderdag 16 augustus omstreeks 03.10 uur betrokken geraakt bij een ongeval. De vrouw reed over de Brugstraat en raakte in een bocht van de weg. Hierna botste zij op een hek en sloeg daarna meerdere malen over de kop.

De vrouw kon zelf uit de auto kruipen en werd met een verwonding aan haar hoofd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar sprake was van alcoholgebruik werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Betrapt op te hard rijden

NIEUWEGEIN Een 24-jarige automobilist uit Utrecht is woensdag 15 augustus omstreeks 20.10 uur betrapt op te hard rijden. De Utrechter reed over de A2 waarbij de hoge snelheid opviel door de surveillerende politie.

Die achtervolgde de Utrechter en klokte hem op 148 km/u waar 120 is toegestaan. Bij de staandehouding bleek dat de Utrechter zich niet kon identificeren. Door tussenkomst van een familielid werd het rijbewijs thuis opgehaald. Met een bekeuring op zak mocht de Utrechter zijn weg weer vervolgen.

Bromfietser bekeurd

HOUTEN Surveillerende politiemensen hebben op woensdag 15 augustus omstreeks 16.05 uur een 21-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden. De politiemensen zagen dat de Utrechter zich slingerend een weg baande door het wandelend publiek op Het Rond.

Uit de controle bleek dat de bromfiets niet was voorzien van een kenteken. Bovendien vertoonde de bromfiets nogal wat defecten en werd voor nader technisch onderzoek naar het bureau overgebracht. Op het bureau bleek verder dat de Utrechter gesignaleerd stond. Hij moest nog een boete van 618 euro betalen wegens een eerdere bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Utrechter door het lint

HOUTEN Een 50-jarige man uit Utrecht is woensdag 15 augustus omstreeks 17.50 uur aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van een medewerkster van een winkel aan de Spoorhaag. De man wilde eerder gekochte kleding terugbrengen. Ook wilde hij een broek die hij droeg, teruggeven.

Daar ging de winkelmedewerkster niet mee akkoord. De Utrechter reageerde zeer agressief, greep de medewerkster in een wurggreep vast en trok haar aan haar sjaal over de toonbank. De Utrechter liet haar daarna los en verliet de winkel. De gewaarschwude politie kon hem op het Onderdoor aanhouden en overbrengen naar het bureau.

Daar werd hij onderzocht door een arts van de psychiatrische dienst. Die besliste dat de Utrechter moest worden opgenomen in een Regionaal Psychiatrisch Centrum(RPC). De politie maakt proces-verbaal op.