Persberichten Rijn&Venen, 11.15 uur

Utrecht, 16-08-2007

Bekeuring wildplassen

WILNIS Politiemensen bekeurden op donderdag 16 augustus omstreeks 02.30 uur een 31-jarige man uit Wilnis op de Pieter Joostenlaan voor het wildplassen. De man kon of wilde zich niet identificeren en trachtte er vandoor te gaan.

Hierop werd hij aangehouden, maar deze aanhouding trachtte een 30-jarige man uit Wilnis te voorkomen. Hij begon aan politiemensen te trekken en trachtte hen weg te duwen. Met assistentie werd hij en de 31-jarige alsnog aangehouden. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeurd voor baldadigheid

MAARSSEN Op woensdag 15 augustus omstreeks 01.55 uur kreeg de politie de melding dat een groepje personen tegen een hek van het NS-station aan het trappen was. Dit was eveneens te zien op de beelden van de bewakingscamera.

De politie hield vier mannen van 20, 21, 22 en 23 jaar en afkomstig uit Maarssen aan. Na onderzoek bleek dat er geen vernielingen waren aangericht. De vier kregen op het bureau een bekeuring voor baldadigheid en werden daarna weer in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole

ABCOUDE Bij een verkeerscontrole op woensdagmorgen 15 augustus werd een bestuurder bekeurd voor het niet handenvrij bellen, drie voor het parkeren in de blauwe zone zonder de verplichte parkeerschijf en drie voor overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Snelheidscontrole

VREELAND Op woensdag 15 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur werd de snelheid van 1750 bestuurders gecontroleerd op de prov.weg N201 waar 60 km/u is toegestaan. 96 Bestuurders kregen een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u. De overtreders krijgen de bekeuring toegezonden.