Politie Rotterdam Rijnmond

gearresteerd voor de schietpartij die vorige week in een cafe aan
* MAN NA MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 25-jarige Rotterdammer aangehouden na een mishandeling in een woning aan de Schiedamseweg.
De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben geschopt en geslagen. Hij werd in de woning aangehouden.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN FIETSENDIEFSTAL AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West arresteerde in de nacht van woensdag op donderdag twee verdachten voor fietsendiefstal.
Rond half drie zag personeel van Cameratoezicht dat twee personen met een fiets liepen die nog op slot stond. Op de Korfmakersstraat werd het tweetal, een 14-jarige Rotterdammer en een 15-jarig meisje uit Leidschendam, aangehouden.


* MAN AANGEHOUDEN MET NEPVUURWAPEN
ROTTERDAM-BLIJDORPSE POLDER- Politiemensen hielden woensdagochtend vroeg op de Stadhoudersweg een man aan.
Rond half zes zagen de agenten hem, een 41-jarige Rotterdammer, stil staan op een voorsorteervak ter hoogte van een horecagelegenheid. Toen zij hem een bekeuring hiervoor wilden geven, zagen zij in de auto een vuurwapen liggen. Direct werd een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten toegepast, waarna de verdachte uit de auto werd gepraat. Het vuurwapen bleek na onderzoek een nepvuurwapen te zijn, maar sterk gelijkend op een echte.
Het is in beslag genomen, de verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* MAN GEARRESTEERD NA HUISELIJK GEWELD
RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 21-jarige man uit Ridderkerk gearresteerd voor huiselijk geweld.
De man wordt ervan verdacht zijn 21-jarige vriendin te hebben geslagen en bedreigd. Dit gebeurde in een woning aan de Retiefstraat. De verdachte is in de woning aangehouden.


* POLITIE INT ACHTERSTALLIGE BOETES
VLAARDINGEN- Politiemensen hielden woensdagmiddag en -avond een Paposactie. Bij zo'n actie gaan zij bij mensen langs de deur, die nog boetes en vonnissen open hebben staan.
Tussen half twee en elf uur bezochten zij 54 personen en werd er voor 589,34 euro geind. Daarnaast werd een zestal vonnissen uitgereikt.


* BEKEURD VOOR ASOCIAAL WEGGEDRAG
ROTTERDAM-DE ESCH- Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmiddag een automobilist staande, die hen was opgevallen door zijn asociale weggedrag.
Rond twee uur reed de man, een 27-jarige Rotterdammer, op de rijksweg A16. Hij haalde links en rechts in zonder richting aan te geven, reed te hard en veel te dicht achter zijn voorligger. Op de Hoofdweg werd de verdachte langs de kant van de weg gezet. Met drie bekeuringen in zijn zak en na het contant betalen van een aantal openstaande bekeuringen, mocht de man zijn weg vervolgen.


* BEKEURD VOOR TE ZWAAR BELADEN AANHANGWAGEN

ROTTERDAM- Personeel van de Verkeerspolitie trof tijdens een controle op de Veilingweg een auto met aanhangwagen aan, waarvan de laatste bijna 50% te zwaar beladen was.
De aanhangwagen mocht met 1300 kg beladen zijn, dit was 1920 kilo. Daarnaast was de hele combinatie ruim 4160 kilo, hiervoor is rijbewijs E vereiste. Aangezien de bestuurder, een 39-jarige Rotterdammer, enkel rijbewijs B had, kreeg hij ook hiervoor proces-verbaal.


* SCHIPPER BEKEURD VOOR VERONTREINIGING
ROTTERDAM - Personeel van de Zeehavenpolitie heeft woensdagochtend een 45-jarige kapitein uit Rusland bekeurd voor verontreiniging van het water.
Rond tien uur was de bemanning van het zeeschip de bakboordzijde van de schip aan het verven. Door getuigen was gezien dat dit verven een waterverontreiniging veroorzaakte. Politiemensen spraken de kapitein aan, die de bemanning de opdracht gaf met materiaal de verontreiniging weg te halen. Dit lukte gedeeltelijk.
De Rus heeft een bekeuring van 500 euro betaald.


* MAN NA MISHANDELING GEARRESTEERD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft woensdagavond een 20-jarige Rotterdammer gearresteerd na een mishandeling op de Van Oldenbarneveldstraat. De Rotterdammer wordt ervan verdacht rond middernacht een man mishandeld te hebben. Het slachtoffer, identiteit nog onbekend, is met lichte verwondingen overgebracht naar het Erasmus MC. De verdachte is enige tijd later, dankzij beelden van Cameratoezicht, op de Mathenesserdijk, aangehouden.


* GRAFFITI-SPUITER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Politiemensen zagen woensdagavond tijdens hun surveillance op de Hoofdweg twee jongens met een spuitbus in hun handen lopen. Bij het zien van de politie ging één van de twee ervan door, de ander, een 14-jarige Capellenaar gooide zijn spuitbus weg en belette de politieman de achtervolging achter de eerste jongen in te zetten. Die wist te ontkomen. Aangezien de Capellenaar ook verf op zijn handen had, werd hij aangehouden voor graffiti. De spuitbussen zijn in beslag genomen. De jongen is overgebracht naar een politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.
De politie zoekt de andere jongen nog.


* TWEETAL GEARRESTEERD NA VERNIELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum arresteerde donderdagochtend rond vier uur een 21-jarige Rotterdammer en een leeftijdsgenoot uit Zevenbergen voor vernieling op de Coolsingel.
Via camerabeelden was waargenomen dat het tweetal fietsen op de weg gooide en een telefooncel vernielde. De twee verdachten werden op het Rodezand aangehouden en kon meteen meegaan naar het politiebureau.



* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
MELISSANT- Politiemensen hielden woensdagavond een verdachte aan voor mishandeling.
Rond half zeven kwam de melding dat er in de Fabiusstraat een vechtpartij was.
Het bleek dat er onenigheid was ontstaan tussen buurtgenoten, waarbij een 25-jarige man uit Melissant met een steen op het hoofd was geslagen door een 41-jarige plaatsgenoot. De 41-jarige man werd in zijn woning aan de Fabiusstraat aangehouden, hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.