Ingezonden persbericht


Colubris-onderzoek: 802.11n WLAN's vervangen wereldwijd massaal vaste netwerken

Toegenomen snelheid, bredere dekking en toename mobiele bedrijfsapplicaties vergroten populariteit draadloze standaard

Breda, 16 augustus 2007 - Uit onderzoek van Colubris Networks blijkt dat steeds meer bedrijven in de gehele wereld hun vaste computernetwerken gaan uitbreiden met draadloze Local Area Networks (LAN's) op basis van de 802.11n-standaard. Het onderzoek omvatte 200 senior IT-professionals en ging in op hun bekendheid met de 802.11n-standaard en hun toekomstplannen op dit gebied. De respondenten werken voornamelijk bij middelgrote tot grote bedrijven (meer dan 500 medewerkers) in uiteenlopende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, het onderwijs, productie en financiële dienstverlening.

Opvallendste conclusie van het onderzoek is, dat 802.11n WLAN's hard op weg zijn om dé standaard te worden voor bedrijfsnetwerken. Zo blijkt dat 44 procent van de respondenten plannen heeft om 802.11n te implementeren. Bijna een derde is voornemens om het vaste netwerk te vervangen door een 802.11n WLAN, terwijl 62 procent de standaard gefaseerd willen invoeren in de organisatie. De respondenten verklaren dat de voornaamste redenen hiervoor zijn, dat 802.11n hogere snelheden, een betere radio dekking en ondersteuning voor een groter aantal applicaties biedt. Met name de ondersteuning voor video, telefonie, gastentoegang en veilige datanetwerktoepassingen worden sterk gewaardeerd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er nogal wat misvattingen en onduidelijkheden bestaan over de 802.11n-standaard. Zo wist 38 procent van de respondenten niet dat de theoretische bandbreedte van 802.11n 300 Mbps is, en kon slechts 34 procent vertellen dat deze standaard een bereik binnen het gebouw heeft van ongeveer 100 meter. Daarnaast wijst het onderzoek uit dat vooral kosten (69 procent) en uitwisselbaarheid (60 procent) IT-medewerkers weerhouden van de inzet van 802.11n. Andere zorggebieden zijn beveiliging (47 procent), technische complexiteit (33 procent) en de tijd die de implementatie in beslag neemt (21 procent).

De misvattingen en zorgen omtrent 802.11n onderstrepen de noodzaak voor bedrijven om op zoek te gaan naar WLAN-oplossingen die een kosteneffectieve migratiestrategie bieden. Hiermee kunnen ze hun bestaande omgeving migreren naar de draadloze standaard zonder verstorende upgradetrajecten, architectuurveranderingen of de aanschaf van extra apparatuur. In tegenstelling tot die van concurrenten, is de Colubris-architectuur al geschikt voor de WLAN-prestatieniveaus van 802.11n. Colubris combineert intelligente access points op de rand van het netwerk (voor verkeersdistributie en maximale prestaties) met gecentraliseerde controle- en beheermogelijkheden voor consistente services en bedrijfsbrede mobiliteit. Bedrijven hoeven alleen maar de Colubris MAP-625 in te zetten om te profiteren van 802.11n. Ongeacht van welke datum hun netwerk is.

De Colubris MAP-625 biedt maximale prestaties voor 802.11n clients en ondersteunt gelijktijdig 802.11 a/b/g-apparatuur. De oplossing omvat dual-radio dat voorkomt dat a/b/g-apparatuur op hetzelfde netwerk 802.11n verkeer verstoort. Daar komt bij dat de Colubris MAP-625 vijf keer meer presteert dan de huidige generatie WLAN's voor nieuwe 802.11n clients. Gebruikers benutten hierdoor direct de volledige mogelijkheden van de nieuwe technologie.

"Steeds meer bedrijven zijn van plan 802.11n in te zetten en zelfs te gaan gebruiken als standaardtoegangsnetwerk. Toch blijkt uit dit onderzoek dat er grote behoefte is aan een eenvoudige, kosteneffectieve migratieoplossing voor 802.11n WLAN", zegt Harry Stevens, sales director EMEA van Colubris Networks. "Onze huidige WLAN controllers en beheersysteem zijn geschikt voor 802.11n, terwijl onze MAP-625 dual-radio access points 802.11n clients ondersteunen zonder dat a/b/g clients optimale prestaties in de weg staan. Bedrijven in de gehele wereld profiteren hiermee van een naadloze migratie naar 802.11n zonder complexe upgrades of loze investeringen. Hierdoor kunnen ze direct profiteren van 802.11n."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.