Systemax meldt sterke omzetstijging in 2e kwartaal boekjaar 2007

Misco, de Nederlandse vestiging van Systemax, ziet orders via internet verdrievoudigen

Amstelveen, 16 augustus 2007 - Systemax Inc., distributeur en producent van PC hardware, bijbehorende producten en industriële producten in Noord-Amerika en Europa, heeft de resultaten van het tweede kwartaal van het boekjaar 2007 (beëindigd op 30 juni 2007) bekend gemaakt.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal in het boekjaar 2006 steeg de omzet met 18 procent, tot $647 miljoen. De verkoop van computers, computer supplies en consumentenelektronica nam toe met 19 procent, terwijl de verkoop van industriële producten met 12 procent groeide. De brutomarge nam toe van 14,1 procent tot 15,3 procent en het inkomen uit operaties bedroeg $20,1 miljoen, vergeleken met $10,6 miljoen in het tweede kwartaal van 2006: een toename van 90 procent. De netto winst was $13,8 miljoen of $0,37 per verwaterd aandeel, vergeleken met $7,1 miljoen of $0,19 per verwaterd aandeel in dezelfde periode van vorig boekjaar. Dit representeert een winstgroei van 94 procent.

In de periode van zes maanden die op 30 juni 2007 werd afgesloten, steeg de netto verkoop met 18 procent ten opzichte van dezelfde periode in boekjaar 2006, van $1,1 miljard naar $1,3 miljard. De netto winst groeide met 12 procent tot $27,7 miljoen of $0,73 per verwaterd aandeel, vergeleken met $24,7 miljoen of $0,67 per verwaterd aandeel in dezelfde zes maanden van boekjaar 2006.

Nederland
Misco, de Nederlandse vestiging van Systemax, zag in het tweede kwartaal de omzet met 16 procent toenemen tot ¤15,8 miljoen, vergeleeken met ¤13,6 miljoen in dezelfde periode van vorig boekjaar. Het aantal orders via internet verdrievoudigde in het tweede kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal van boekjaar 2006.

'We verkeren momenteel in een markt die behoorlijk in beroering is. De concurrentie is hevig, waardoor de marges onder sterke druk staan. Desondanks blijven Misco en Systemax erin slagen om steeds meer orders te verwerken en de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren', zegt Eddy Gans, directeur van Misco Nederland. 'De investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan in sales en marketing beginnen nu duidelijk hun vruchten af te werpen. We zijn blij dat ons team een geweldige bijdrage blijft leveren aan het overall succes van de Systemax groep.'

Misco (Microcomputers Supplies Company)
In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in haar categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. Het Amerikaanse moederconcern Systemax (NYSE: SYX) heeft wereldwijd een omzet van ruim 2 miljard dollar en bijna 3000 werknemers. In Noord Amerika handelt Systemax onder de naam TigerDirect, met diverse verkoopvestigingen en retailstores verspreid over de Verenigde Staten en Canada. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985 en was tot 1 september 2004 bekend onder de naam 06 Software.

Misco (www.misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klanttevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het 'virtual warehousing' concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland circa 110 medewerkers en realiseert circa 70 miljoen euro omzet.



Ingezonden persbericht