Politie Limburg-Zuid

Aanrijding na negeren rijverbod

Heerlen, 16-08-2007 o In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 29-jarige inwoonster van Kerkrade aangehouden voor het negeren van een rijverbod, het veroorzaken van een aanrijding en het doorrijden na die aanrijding.
Agenten controleerden rond 03:00 uur op de Gasthuisstraat in Heerlen een auto waarin een 46-jarige inwoner van Kerkrade achter het stuur zat, met naast hem de 29-jarige vrouw. De man bleek niet te mogen rijden omdat zijn rijbewijs was ingevorderd, verder bleek APK van de auto te zijn verlopen.
Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw, ondanks het feit dat zij alcohol op had, achter het stuur zou gaan zitten, moest zij een blaastest ondergaan. Hierbij blies zij 0,6 promille, wat betekende dat zij een rijverbod kreeg opgelegd.
Korte tijd later bleek de auto te zijn verdwenen. Bij een zoektocht werd deze zwaar beschadigd bij de woning van de vrouw in Kerkrade aangetroffen. Van de auto ontbrak zelfs de rechtervoorband. De vrouw verklaarde toch te hebben gereden omdat ze geen geld voor een taxi had. Tijdens de rit naar huis was zij op de Hambosweg in Kerkrade tegen een lantaarnpaal en een reclamezuil gebotst en naar huis doorgereden.
Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.