Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 augustus 2007

Monique Oude Wolbers, Willem Falke en Rosita de Vries: 053-4555588

Winkeldief bedreigt personeel

Almelo

Winkeldief wordt betrapt door personeel en bedreigt ze vervolgens met een mes waardoor hij kan ontsnappen.

Op 9 augustus betrappen twee medewerkers van een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat een man die cosmetica wegneemt zonder te betalen. Wanneer hij voorbij de kassa hierover wordt aangesproken, trekt hij een zakmes en bedreigt de beide medewerkers. Hierna vlucht de verdachte. De supermarkt is voorzien van een camerasysteem en de politie bekijkt de beelden. Agenten herkennen de verdachte van deze beelden en de officier van justitie geeft opdracht om deze man, een 53-jarige Almeloër buiten heterdaad aan te houden. Op 15 augustus, rond 12.00 uur, zien agenten deze man lopen op de Nieuwstraat. Hij wordt aangehouden en in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-103659)

Veelpleger slaat weer toe

Almelo

Politieagenten zien dat medewerkers van een supermarkt een winkeldief volgen, waarop de agenten de verdachte aanhouden.

Op 15 augustus, rond 18.45 uur, zien surveillerende agenten dat twee medewerkers van een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat een man volgen. Zij roepen de agenten aan met de mededeling dat ze een winkeldief volgen. De agenten houden hierop deze verdachte, een 32-jarige Almeloër, aan. Hij blijkt een fles drank te hebben gestolen. De verdachte betreft een zogenaamde veelpleger. Hij wordt in verzekering gesteld en de politie maakt proces-verbaal op. (07-106234)

Drankrijder botst op verkeersgeleider

Goor

Automobilist met veel drank op botst tegen een verkeersgeleider waardoor hij met twee lekke banden tot stilstand komt.

Op 15 augustus, rond 18.40 uur, zien agenten een auto staan in de berm van de Markeloseweg. Beide banden aan de linkerzijde van de auto zijn lek. De bestuurder verklaart, met dubbele tong, dat hij tegen een verkeersgeleider is gereden waardoor zijn banden zijn lekgeraakt. De agenten ruiken ook een sterke alcohollucht en nemen de bestuurder, een 41-jarige Rijssenaar, mee voor een ademanalyse. Die wijst maar liefst 1150 ugl aan (2.65 promille) Het rijbewijs van de Rijssenaar is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-106235)

Veroorzaker lawaaioverlast aangehouden

Oldenzaal

Buurtbewoners ergeren zich al langere tijd aan lawaaischopper totdat het uiteindelijk escaleert en de herrieschopper wordt aangehouden.

Buurtbewoners van de Huurnestraat ergeren zich al langere tijd aan de lawaaioverlast, veroorzaakt door een 50-jarige buurtbewoner. Op 15 augustus komen er meerdere meldingen bij de politie binnen dat de 50-jarige man de motor van zijn auto steeds laat loeien en de autoradio hard heeft aanstaan. Telkens wanneer de politie komt luisteren is het echter stil. Rond 19.00 uur, treffen agenten de man aan in zijn geparkeerde auto aan de Huurnestraat. De man zit achter het stuur, met het portier open en de radio hard aan. Buurtbewoners spreken de agenten aan en de man komt kwaad uit de auto. Hij is in kennelijke staat van dronkenschap en erg agressief. Hij neemt een gevechtshouding aan tegenover de agenten. Die besluiten de man aan te houden voor openbare dronkenschap. De man verzet zich tegen de aanhouding, maar wordt uiteindelijk geboeid naar het politiebureau overgebracht waar hij wordt ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-106237)

Gewelddadige dief aangehouden na goed signalement getuigen

Enschede

Een dronken gewelddadige dief kon worden aangehouden nadat getuigen een goed signalement hadden verstrekt aan de politie.

Op 15 augustus, rond 21.00 uur, wordt een 65-jarige man uit Enschede op het HJ van Heekplein mishandeld door een andere man. De 65-jarige loopt hierbij aangezichtsletsel op. Volgens de 65-jarige heeft de verdachte ook nog zijn portemonnee gestolen. De verdachte is na de mishandeling weggefietst. Getuigen verstrekken de agenten echter een goed signalement en agenten zien hem even later lopen op de Wenninkgaarde. Het is een 46-jarige man uit Enschede. Hij is onvast ter been en kennelijk dronken. Hij wordt aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort. (07-106281)

Twee aanrijdingen met letsel

Enschede

Op de Auke Vleerstraat vinden kort na elkaar twee aanrijdingen tussen auto's en fietsen plaats waarbij de fietsers gewond raken.

Op 15 augustus rond 17.15 uur, rijdt een 42-jarige man uit Enschede op zijn fiets over de Strootsweg, komende uit de richting Hengelo. Hij wil bij de kruising met de Auke Vleerstraat recht oversteken en verleent daarbij geen voorrang aan een over de Auke Vleerstraat (voorrangsweg) rijdende automobilist, een 22-jarige man uit Enschede, die komt uit de richting van de Westerval. Een aanrijding is het gevolg en de 42-jarige fietser wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-106216)

Even later, rond 17.25 uur, vindt er nog een aanrijding plaats tussen een fiets en een auto. Dit gebeurt op de rotonde Auke Vleerstraat-Capitool. Een 21-jarige vrouw uit Enschede fietst over deze rotonde. Een 20-jarige vrouw uit Oldenzaal rijdt met haar auto over de rotonde en wil afslaan naar het Capitool. Daarbij verleent zij geen voorrang aan de fietsster waardoor een aanrijding ontstaat. De fietsster raakt daarbij gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (07-106223)

De politie maakt proces-verbaal op.

Getuigenoproep mishandeling

Enschede

De politie zoekt getuigen van een mishandeling op dinsdagavond 14 augustus van twee Almelose jongens aan het Colosseum.

Omstreeks 22.00 uur willen twee jongens van 16 en 19 jaar naar huis gaan na een bezoek te hebben gebracht aan een uitgaansgelegenheid aan het Colosseum in Enschede. Als ze het slot van hun brommer willen openen komen er drie jongens op hen af en vragen iets. De 16-jarige verstaat het niet en als hij vraagt wat men zegt wordt de 19-jarige zonder aanleiding hard in het gezicht geslagen waarna hij zijn bewustzijn verliest. De 16-jarige slaat met zijn helm om zich heen en weet zo te voorkomen dat hij ook mishandeld wordt. Als er mensen uit de gelegenheid komen zijn de drie jongens inmiddels verdwenen. Het gaat om drie jongens van ongeveer 16 jaar. Twee jongens met een getinte huidskleur en een met een blanke huid. Van de laatste is tevens bekend dat hij geheel in het wit gekleed was.

De politie onderzoekt de mishandeling en wil graag in contact komen met getuigen die de mishandeling gezien hebben of getuigen die in de omgeving de drie jongens hebben gezien.

Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van Enschede Noord via 0900-8844.

(07-105855)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 15 augustus raakte een 42-jarige Enschedese bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto op de Nicolaas Maesstraat in Enschede. De bromfietser verkeerde mogelijk onder invloed van drugs. De politie nam ook drugs bij hem in beslag.

Omstreeks 21.20 uur die dag reed de 42-jarige over de Jan van Goyenweg. Op de kruising met de Nicolaas Maesstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts, over de Nicolaas Maesstraat naderende 28-jarige Enschedese automobilist. De 42-jarige raakte gewond bij de aanrijding en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht en opgenomen. De politie constateerde alcohol- en drugsgebruik bij de bromfietser en liet een bloedproef afnemen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt van de aanrijding.

Tijdens de afhandeling van de aanrijding bleek dat de 42-jarige drugs in zijn helm had verstopt. De politie trof in totaal 13 ponypacks met drugs aan. De drugs, de helm en een telefoon werden in beslag genomen. Het onderzoek hierin wordt voortgezet. (07-106283)

Drugsdealers aangehouden

Enschede

Op grond van de opiumwet heeft de politie Twente op drie verschillende adressen in Enschede op woensdag 15 augustus 2007 huiszoeking gehouden. In totaal werden 14 personen aangehouden.

Onder de aangehouden personen bevonden zich kopers van drugs die na verhoor weer werden heengezonden. De invallen vonden plaats in woningen aan de Jan Harm Boschstraat,Wicher Nijkampstraat en Dennenweg in Enschede. Op de verschillende adressen werd onder andere geld en drugs aangetroffen. De politie Twente stelt een nader onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (07-105144)

Automobilist veroorzaakt aanrijding door hoge snelheid

Enschede

Op woensdag 15 augustus raakte een 21-jarige Enschedeër door hoge snelheid de controle kwijt over zijn voertuig. Op de Kuipersdijk in Enschede reed hij tegen een geparkeerde auto. De 21-jarige bleef ongedeerd.

Omstreeks 14.05 uur werd de aanrijding gemeld en de politie trof ter plaatse een grote ravage aan. De 21-jarige had met zijn auto over de Kuipersdijk gereden, komende vanuit de richting Javastraat en rijdende in de richting van de Bleekweg. Voor hem stond een auto geparkeerd, voor een deel op de rijbaan, waarop hij deze auto passeerde. Op het moment van het passeren, reed uit tegenovergestelde richting juist een automobilist vanuit een parkeervak de rijbaan op. De 21-jarige moest vanwege zijn hoge snelheid fors remmen en kwam daardoor in de slip met zijn auto. Zijn auto ging richting het trottoir aan de overzijde en klapte daar tegen de stoeprand. Vervolgens schoof zijn auto door en reed tegen een geparkeerde auto, eigendom van een 36-jarige man uit Vreden (D). Door de klap van de aanrijding schoof de geparkeerde auto een parkeervak verder op. Beide auto's waren zwaar beschadigd en werden afgesleept.

De 21-jarige betreft een beginnend bestuurder. In combinatie met zijn hoge snelheid heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt wegens verkeersgevaarlijk gedrag. (07-106147)


---- --