Politie Haaglanden

Persberichten 16 augustus

Haaglanden, 16-08-2007

Meisjes stelen kleding
Den Haag De beveiliging van een groot warenhuis aan de Grote Marktstraat betrapte woensdag 15 augustus omstreeks 17.50 uur twee meisjes van 16 en 18 jaar op het stelen van een flesje parfum. Nadat zij door de beveiliging waren meegenomen, bleek dat zij in hun tas ook kleding hadden zitten ter waarde van ongeveer 500,-. De labels en de prijskaartjes hadden de meisjes van de kledingstukken verwijderd om te voorkomen dat het alarm af zou gaan. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau. Zij bekenden de diefstal. De kleding is teruggegeven aan de winkel.

Valse naam en ongeldig rijbewijs
Den Haag Tijdens de surveillance zagen agenten woensdag 15 augustus om 11.30 uur een man in een auto over de Laan van Leidschenveen in Den Haag, kruising Donau, rijden. Om de wagen te controleren zetten ze deze aan de kant. De 38-jarige bestuurder had geen rijbewijs bij zich en gaf een valse naam op. Bij controle van de gegevens bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. De man is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Te jong voor rijbewijs
Den Haag Om even voor twaalven woensdagavond 15 augustus zagen agenten een auto zonder verlichting over de Van Meursstraat in Den Haag rijden. Toen zij de wagen staande hielden, bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Dat kon ook niet, want de jongen was pas vijftien jaar oud. Nadat hij een proces-verbaal daarvoor had gekregen en een bon voor rijden zonder verlichting, werd hij door zijn vader mee naar huis genomen.

Helemaal geen rijbewijs
Den Haag Op de Hengelolaan in Den Haag, ter hoogte van de Dedemsvaartweg, zagen agenten woensdagavond 15 augustus om 22.00 uur een Opel Astra zonder linkerachterlicht en kentekenplaatverlichting rijden. Toen ze de gegevens van de auto opvroegen, bleek dat de APK van het voertuig was verlopen en dat de wagen niet verzekerd was. Op de Rade hielden de agenten de auto aan. Eerst zei de 35-jarige bestuurder dat hij zijn rijbewijs thuis had liggen. Omdat hij vrijwel voor de deur van zijn woning staande werd gehouden, vroegen de agenten hem om zijn rijbewijs thuis op te halen. Daarop biechtte de man op dat hij geen rijbewijs heeft. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij een bekeuring kreeg.

Ik ken die fiets!
Den Haag - Een 25-jarige Haagse herkende 15 augustus de fiets van haar man, die de dag daarvoor was gestolen op de Jaarsveldstraat. Ze zat te wachten bij de bushalte aan de Leyweg, toen ze drie jongens zag met de betreffende fiets. Ze sprak de drie jongens daarop aan en maakte een foto van de fiets met haar mobiel. De foto mailde ze naar haar man en die bevestigde dat het zijn fiets was. Ze meldde het voorval bij de politie, die dezelfde dag nog een 15-jarige verdachte van de fietsendiefstal wist aan te houden.

Granaat onschadelijk gemaakt
Den Haag - De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft woensdag 15 augustus omstreeks 20.25 uur uit een tuin van een woning aan de Maasstraat een granaat verwijderd die mogelijk nog een scherpe lading bevatte. Een overbuurman wist te vertellen dat de granaat daar lag en deed hiervan melding bij de politie. Hierop kwam de EOD ter plaatse en heeft de granaat onderzocht, onklaar gemaakt en meegenomen.

Verdachte autodiefstal aangehouden
Den Haag - Een getuige meldde op donderdag 16 augustus rond 00.45 uur dat er op de Laan van Meerdervoort werd ingebroken in een auto en dat de verdachte was weggefietst. Surveillerende agenten zagen een man fietsen op de Laan van Meerdervoort die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De verdachte, een 24-jarige Hagenaar, werd ter plaatse gefouilleerd. Hierbij troffen de agenten onder andere een autoradio, een fotocamera en een tang aan. Uit de opengebroken auto ontbrak de autoradio. Voor de eigenaar van het voertuig werd een brief achtergelaten over het doen van aangifte.

Met slok op achter het stuur
Den Haag - Een automobilist wilde op woensdag 15 augustus rond 19.45 uur met hoge snelheid een alcoholcontrole op de Alexander Gogelweg voorbij rijden. En niet zonder reden: bij de staandehouding blies de bestuurder, een 39-jarige Westlander, 815 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook een 35-jarige man uit Voorschoten liep tegen de lamp toen hij moest blazen op de Nieuwe Parklaan. De automobilist viel rond 22.50 uur op door opvallend rijgedrag en blies 935 ugl. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van elf uur uitgeschreven. Surveillerende agenten zagen op donderdag 16 augustus rond 01.20 uur een auto met 90 km/uur over de Mient rijden. Op de Bosbesstraat hielden agenten de 33-jarige man uit Rijswijk staande voor deze snelheidsovertreding en ter plaatse bleek dat de man ook onder invloed van alcohol reed. Hij blies 695 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de beschonken bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Buurman tackelt inbreker
Den Haag De politie kreeg donderdag 16 augustus om 02.15 uur een melding van een woninginbraak gaande zou zijn op de Hengelolaan. Toen de agenten de woning van de melder aan de voorzijde (Holtenstraat) betraden, zagen zij in de binnentuin een man op de uitkijk staan. Ze hielden deze man direct aan. Zijn handlanger stond op een trappetje van het balkon op het punt in te breken. Hij vluchtte weg via de woning. Een buurman die het zag gebeuren, sprong van zijn balkon af en tackelde de verdachte zodat de agenten ook deze man konden aanhouden. Beide 20-jarige Hagenaars kregen een proces-verbaal en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Van alles mis met scooter
Den Haag Agenten in burger zagen woensdag 15 augustus om 22.30 uur een scooter voorbijrijden op de Laan van Hoornwijck met een lekke uitlaat en zonder verlichting. De bestuurder bleek een 15-jarige jongen uit Den Haag en zijn passagier een 18-jarige Hagenaar. De agenten hielden beiden aan toen bleek dat het kenteken niet bij deze scooter hoorde, het framenummer niet klopte en de motor in werking was zonder sleutel. De jongens kregen een proces-verbaal en de politie onderzoekt de herkomst van de scooter.

Vechtpartij
Leidschendam Een aantal mannen raakte woensdag 15 augustus om 17.00 uur onder invloed van alcohol in gevecht op het Koningin Julianaplein. Over en weer vielen klappen, maar niemand wenste aangifte te doen. Een paar uur later liep de vermoedelijke dader met een zaag rond op het plein en agenten hielden de 43-jarige Voorburger aan. De politie onderzoekt de toedracht van de zaak.

Goed ruikende winkeldievegge
Leidschendam Agenten hielden woensdag 15 augustus in een parfumeriezaak op het Liguster een winkeldievegge aan met 10 parfums op zak. De 26-jarige vrouw uit Polen rende weg uit de winkel toen het alarm afging. Beveiligingsmedewerkers gingen haar achterna en konden haar op de Heuvelweg aanhouden en even later overdragen aan de politie. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Snelheidsbegrenzer
Rijswijk Bij een bromfietscontrole op de rollenbanktest bleek op donderdag 16 augustus om 03.00 uur dat een 17-jarige jongen uit Rijswijk een snelheidsbegrenzer had ingebouwd. Agenten namen die in beslag en de jongen kreeg een boete.

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij
Rijswijk Bewoners van de Stadhouderstraat meldden woensdag 16 augustus om 17.00 uur wateroverlast. Bij het onderzoek naar de oorzaak van de wateroverlast, stuitte de politie op een hennepkwekerij van 473 planten. In desbetreffende woning was niemand aanwezig en de politie ontmantelde de hennepkwekerij. De recherche stelt een onderzoek in naar de bewoners.

Aanrijding Nieuweweg
Poeldijk Een 48-jarige man uit Vlaardingen kon woensdag 15 augustus om 12.30 uur niet meer op tijd remmen toen de auto voor hem linksaf sloeg, een bedrijventerrein op. Hier hield zijn voorganger, een 29-jarige man uit Den Haag, hoofdpijn en letsel aan zijn arm over. Ambulancepersoneel keek hem ter plekke na ren hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Bromfietscontrole
De Lier Agenten hielden woensdag 15 augustus tussen 13.00 en 16.30 uur een bromfietscontrole op de Burgemeester van Doornlaan. Ze controleerden 16 bromfietsers en schreven 9 boetes uit voor snelheid en het niet kunnen tonen van een kenteken- of rijbewijs.

Fietser rijdt jongetje aan en komt ten val
Delft - Een 47-jarige Delftse fietser is woensdagavond 15 augustus omstreeks 20.15 uurgewond geraakt, nadat hij op de Schoolstraat een jongetje aanreed en zelf ten val kwam. Het tweejarige Franse jongetje was plotseling voor de fiets van de Delftenaar gerend, die vervolgens niet meer kon stoppen en ten val kwam. Het jongetje kwam er met wat schaafwonden vanaf, de fietser is naar het ziekenhuis vervoerd en mocht na behandeling weer naar huis.

Dronken beveiliger aangehouden
Zoetermeer - Tijdens surveillance zagen agenten donderdagmorgen 1 augustus omstreeks 01.45 uur een bestelbusje van een beveiligingsbedrijf met hoge snelheid over de van der Werffstraat rijden. De agenten besloten het busje te volgen en troffen de bestuurder verderop in de straat aan, verstopt in zijn busje. De man moest een blaastest doen en blies daarbij 355 ugl. De bestuurder, een 31-jarige Zoetermeerder, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal en mocht daarna weer naar huis.

50 km/u te hard, rijbewijs kwijt
Zoetermeer - Surveillerende agenten in burger werden woensdagavond 15 augustus omstreeks 19.50 uur met zeer hoge snelheid ingehaald op de rijksweg A12, ter hoogte van Zoetermeer. De agenten verhoogden hun snelheid en reden achter de man aan. De snelheid liep daarbij op tot 172 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Ter hoogte van de afrit Zevenhuizen konden de agenten de man, een 24-jarige Hagenaar, staande houden. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.