Politie Gelderland-Zuid

Man en vrouw aangehouden voor diefstal

Nijmegen, 16-08-2007 o Woensdagavond hielden agenten op de Wijchenseweg een bestuurder van een bromfiets staande voor nadere controle. De agenten twijfelden er namelijk aan of de bestuurder al wel 18 was.

Tijdens deze controle kon de bestuurder geen bromfietscertificaat tonen en geen identiteitsbewijs overleggen. De vrouwelijke passagier die achterop zat vertelde daarop dat zij zijn moeder was en toonde vervolgens haar eigen identiteitsbewijs. De agenten vertrouwden het niet en zochten contact met de politiemeldkamer. Het opgevraagde kenteken bleek niet overeen te komen met de bromfiets. Vervolgens hebben de agenten het chassisnummer van de bromfiets zichtbaar weten te krijgen en dit laten natrekken door de meldkamer. De bromfiets zelf bleek niet als gestolen gemeld te staan. Daarop is de eigenaar van de bromfietskentekenplaat gebeld die aangaf het plaatje al enkele dagen te missen en vermoedelijk gestolen was.

Hierop hebben de agenten de man en vrouw aangehouden voor heling danwel diefstal. Het gaat om een 49-jarige vrouw uit Herpen en een - naar later bleek -18-jarige man uit dezelfde plaats. De twee zijn op het politiebureau verhoord. De eigenaar van de gestolen kentekenplaat zal nog aangifte doen.
(08)