Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 7 augustus 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 31 juli 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verruiming tijden afsluiting Heinkuitenbrug te Abcoude voor gemotoriseerd verkeer. Toelichting:
Verzoek van hoofd Openbare Werken, zijn toelichting:
- Gemeente Abcoude heeft OBS Piet Mondriaan verzocht de schooltijden (i.p.v. 8.45 nu 8.30 en 15.15 nu 15.00 uur) aan te passen om de piekbelasting in het verkeer te verminderen, de nabij gelegen Piasschool hanteert de `oude' schooltijden zodat een differentiatie ontstaat.
- Aan het verzoek van de gemeente heeft OBS Piet Mondriaan meegewerkt, na deze medewerking is het niet meer dan voor de hand liggend dat deze medewerking niet wordt "afgestraft" door aan de kinderen van deze OBS een verkeersveilige situatie te onthouden, die hun voorheen wel werd geboden.

- De huidige situatie (besluit 1999) is ingevoerd om de kinderen gedurende de schooltijden (komen en gaan) een verkeersveilige situatie te bieden, nu de OBS op verzoek van de gemeente openingstijden en sluitingstijden heeft gedifferentieerd, is het wenselijk de tijden van de verkeersveilige situatie aan te passen aan de tijden van deze school.

- Niet is gebleken dat de ondernemers onevenredig belast worden als deze verkeersmaatregel wordt verruimd, temeer daar de ochtendmaatregel buiten winkeltijden valt. Op het moment van deze verkeersmaatregel is de verkeersdruk in de Hoogstraat beperkt. (Hier vindt de piekbelasting plaats van 16:00 tot 18:30 uur.)
Het advies is de afsluittijden te verruimen. De huidige situatie is 8.15 tot 8.45 uur en 15.15 tot 15.45 uur.
Gewenste situatie is dat de Heinkuitenbrug afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 tot 8.45 uur en 15.00 tot 15.45 uur. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de afsluittijden in de ochtend en middag met een kwartier (eerder) te verruimen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 14 augustus 2007. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 7 augustus 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van borden in de periode 18 t/m 28 augustus 2007. Toelichting:
Het bestuur van de Stichting Feestelijkheden heeft een verzoek om vergunning ingediend voor het mogen plaatsen van aankondigingsborden ter bekendmaking van de podiumactiviteiten op 30 augustus 2007. Ingevolge artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor reclame-uitingen los van de gevel van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet een reclame-uiting in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de sandwichborden onderaan lantaarnpalen geplaatst worden zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen voor de periode 18 t/m 27 augustus 2007. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor de periode 18 t/m 27 augustus 2007. Mandaatbesluit d.d. 27-7-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om ontheffing voor de verstrekking van zwak-alcoholische dranken vanuit de poffertjeskraam tijdens de Abcouder feestweek 2007. Toelichting:
De ondernemer van de poffertjeskraam vraagt ontheffing voor de verstrekking van zwak-alcoholische dranken vanuit de poffertjeskraam tijdens de Abcouder feestweek 2007 (28 augustus t/m 1 september 2007) en de daaropvolgende zondag 2 september 2007. Ingevolge artikel 35 van de Drank- en Horecawet kan de burgemeester ten aanzien van het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank op aanvraag ontheffing verlenen van het in artikel 3 voor de uitoefening van het horecabedrijf gestelde verbod, bij een in de beschikking aangewezen bijzondere gelegenheid van zeer tijdelijke aard. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 27-7-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag vergunning in-uitrit Gein Noord 62 te Abcoude. Toelichting:
Verzoek voor vergunning voor een in-uitrit aan Gein Noord 62 te Abcoude. Voor het maken en veranderen van een uitweg is op grond van art. 2.1.5.3. APV een vergunning vereist. Omdat er bij de gemeente geen overwegende bezwaren bestaan (collega heeft de situatie ter plaatse bekeken) en Waternet (concept) ontheffing heeft afgeven voor het maken van een dam met duiker, kan de vergunning worden verleend onder de gestelde voorwaarden in de begeleidende brief van 30 juli 2007. Alle kosten zijn voor rekening van de aanvrager. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de vergunning voor verandering van een uitweg te verlenen volgens de voorwaarden gesteld in de begeleidende brief. Mandaatbesluit d.d. 30-7-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 2 essen aan de Kleiweg 4 te Baambrugge. Toelichting:
Op 5 juni 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 2 essen aan de Kleiweg 4 te Baambrugge. De essen zijn te groot voor de standplaats en 1 es staat tegen de beschoeiing aan. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 21 juni 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 30-7-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verkoop gemeentegrond bij perceel Dorpszicht 9 te Abcoude. Toelichting:
Op 12 juli 2007 heeft de gemeente Abcoude het verzoek tot aankoop van gemeentegrond (in totaal 20 m2) bij het perceel Dorpszicht 9 te Abcoude ontvangen. Er bestaan geen bezwaren waardoor verkoop, volgens de gestelde voorwaarden in de koopakte, kan worden gerealiseerd. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt twee groenstroken van ca. 15 m2 en 5 m2, grenzend aan het perceel Dorpszicht 9 te Abcoude, te verkopen volgens de voorwaarden in de koopakte en volgens gestelde verkoopprijs van 175,- per m2.
Mandaatbesluit d.d. 31-7-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---