Ingezonden persbericht


Brocade opent R&D-center in India

Centrum in Bangalore voor ontwikkeling dataconnectiviteits- en -managementoplossingen

Tilburg, 16 augustus 2007 - Brocade® (Nasdaq: BRCD), toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie, open een Research & Development-center (R&D) in Bangalore, India. De opening is een belangrijke uitbreiding van de Brocade-activiteiten in India. Brocade gaat vanuit Bangalore zijn datacenter-networking- en -beheeroplossingen voor wereldwijde klanten verbeteren.

"Het opzetten van dit Brocade R&D-center in Bangalore onderstreept dat we bedrijven optimaal willen ondersteunen bij het beheren van de steeds sneller groeiende datavolumes", zegt Mike Klayko, Chief Executive Officer van Brocade. "Het is tevens een belangrijke mijlpaal in de internationale groei van Brocade."

Het R&D-center in Bangalore is gevestigd in een speciaal voor dit doel ontworpen gebouw met zeer geavanceerde infrastructuur en apparatuur. Bangalore zal het kruispunt vormen voor de ontwikkeling van geavanceerde technologie voor netwerken in datacenters en datamanagementoplossingen.

De Aziatische regio biedt enorme kansen voor de groei van netwerkstorage; India en Hongkong lopen hierbij voorop. Volgens onderzoeksbureau Gartner groeide de externe hardeschijfopslag in 2006 met 38 procent naar 202 petabytes in Azië (met uitzondering van Japan). De hoogste omzetgroei werd in India geboekt en bedroeg 22,5 procent.

"In Bangalore is uitstekend technisch personeel beschikbaar met de juiste ervaring en expertise om technologieën van de volgende generatie te ontwikkelen", zegt Zahid Hussain, Vice-President Engineering van Brocade. "Samen met de ontwikkelaars bij de bestaande R&D-centers van Brocade in Noord-Amerika, Israeëen China zal het team in Bangalore de ontwikkeling van nieuwe technologische oplossingen voor het efficiënt en betrouwbaar delen en beheren van data gaan ontwikkelen."

Het nieuwe R&D-center is een aanvulling op de bestaande activiteiten van Brocade in India. Brocade heeft goede relaties met het Center of Excellence van het National Informatics Centre en met Wipro Technologies en HCL Technologies.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.