SAP

St. Anna Zorggroep kiest voor SAP

Zorggroep gaat kostenverlaging en efficiëntere processen realiseren

's-Hertogenbosch - 16 augustus 2007 - De St. Anna Zorggroep gaat haar logistieke, financiële en inkoopprocessen verbeteren met behulp van SAP for Healthcare. Na een uitgebreide Europese aanbesteding, koos de Brabantse zorgverlener vandaag definitief voor de combinatie van SAP en implementatiepartner Ordina.

"Uit de inventarisatie die we twee jaar geleden hielden, bleek dat we dringend behoefte hadden aan een nieuwe oplossing ter ondersteuning van onze processen op de gebieden inkoop, logistiek en financieel" zegt Wim Jumelet, hoofd Automatisering en Informatievoorziening van de St. Anna Zorggroep.

Mr. E.J. Rutters, lid van de Raad van Bestuur van St. Anna Zorggroep: "Wij zijn er voor de patiënt. Onze organisatie is daarom continu op zoek naar verbeteringen en efficiëntie van onze patiëntenzorg en bedrijfsvoering omdat dit ten goede komt aan de zorg voor de patiënt. Daarom verwachten wij veel van de gekozen oplossing".`

De wensen van de St. Anna Zorggroep waren helder: besparen, standaardiseren en een basis leggen voor de toekomst. "We staan voor dezelfde uitdaging als de andere zorgorganisaties. We moeten steeds meer markgericht gaan werken. Door te standaardiseren, zijn we in staat onze processen efficiënter in te richten. Het nieuwe ERP-systeem moet ons helpen om efficiënter te kunnen werken. SAP helpt ons deze doelen te verwezenlijken" aldus Jumelet.

De cliënten van de zorggroep zullen voorlopig weinig merken van de overstap op SAP. Echter, daar komt snel verandering in. De komende jaren gaat de St. Anna Zorggroep ook de ondersteuning van haar primair proces verbeteren zodat ze in alle opzichten een patiënt-gecentreerde organisatie kan worden. SAP's eSOA-benadering kan daar bij helpen. "Maar daarvoor moeten de processen op de achtergrond wel vlekkeloos verlopen. Die basis wordt nu gelegd met deze eerste stap", aldus Jumelet.

Over St. Anna Zorggroep

De St. Anna Zorggroep levert diverse soorten zorg voor de gemeenten Geldrop en Heeze (Noord-Brabant). Tot deze zorggroep behoren het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop en Ananz Ouderenzorg. Ananz Ouderenzorg bestaat uit verpleeghuis Berkenheuvel en drie verzorgingshuizen, te weten verzorgingshuis Josephinehof en verzorgingshuis Akert te Geldrop en het zorgcentrum Nicasiushuis te Heeze. De St. Anna Zorggroep bestond vorig jaar 75 jaar. Bij al haar handelen hanteert de St. Anna Zorggroep het beleid dat alle zorg die in alle geledingen van de organisatie geleverd wordt, professioneel en deskundig plaatsvindt. Met persoonlijke aandacht en welgemeende betrokkenheid, afgestemd op ieders individuele behoeften en wensen.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 38.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Bezoek ook: www.sap.com/community/netherlands


* SAP definieert het begrip 'bedrijfssoftware' als oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) en bijbehorende applicaties, zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) en Supplier Relationship Management (SRM).

---