Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Silk Asian Bistro krijgt een vette 8!

Donderdag 2 juli was het aan ons de eer om het Thais- Indonesisch restaurant Silk onder de loep te nemen in het Entrepotgebouw op de Kop van Zuid.

Culinaire Xperience bij de buren
De komende weken gaan bewoners op uitnodiging van de deelgemeente culinaire ervaringen opdoen in restaurants buiten hun eigen wijk. Deze week vertelt Anna-Maria Carbonaro uit de Afrikaanderwijk over haar ervaringen met Silk Asian Bistro in het Entrepotgebouw op de Kop van Zuid.

Gewapend met kladblok en goede zin kwamen we binnen in de catacomben, buiten eten was nog net iets te fris, maar het uitzicht was wel erg aantrekkelijk.

Intieme uitstraling
Het restaurant is wat donker, maar door de vele planten en sfeerverlichting gaf dat wel een intieme uitstraling. De tafels waren chic gedekt en alles zag er zeer verzorgd uit. De bediening was zeer vriendelijk en erg gastvrij. Met name de extra kan water scoorde punten. Ook werden regelmatig de asbakken geleegd en bij een leeg glas wijn werd er vriendelijk glimlachend het glas weer volgeschonken. De kroepoek om te knabbelen kwam helaas pas rond het voorgerecht, maar bleef wel de gehele maaltijd op tafel staan.

Het eten was erg goed, de saté kai (Thaise kipsaté met pindasaus en een zoete dressing) zelfs heerlijk. De yam kung (pittige salade met garnalen, selderij, tomaat en ui) was rijkelijk gevuld met garnalen. Jammer, dat de smaak van de garnalen wat wegviel door de smaken van de salade zelf. De voorafjes waren al een aardige vulling. Voor de kleine eter, of voor een gezellige lunch zou dit voldoende zijn.

Likkebaardend
Als hoofdgerecht hadden wij gekozen voor rendang (ossenhaas met taugé en licht pikante rundvleessaus met kokos) en kaeng khiaw wan kung (pttige groene curry met garnalen en Thaise groenten). De groenten in de kaeng khiaw wan kung waren wat bitter, maar de saus maakte een hoop goed. De rendang is likkebaardend opgegeten.

De bijgerechten (phaad thai, tja boontjes, bami goreng, nasi goreng of sajur lodeh) zijn absoluut een aanrader, vooral de phaad thai (gebakken Thaise noodles met kleine garnaaltjes, fijngehakte pinda en een partje limoen) mag niet aan uw maaltijd ontbreken.

Dessertverrassing
Als dessert kregen we een verrassende combi van alle drie de dessertmogelijkheden, dat maakte de kleine keuzemogelijkheid ruimschoots goed. Vooral de gevulde loempia met banaan en chocolade kwam als plezierige verrassing uit de bus.

Prijs
Qua prijs hoeft u het ook niet te laten. De voorgerechten en soepen variëren vanaf 6,25 tot en met 16,50. Hoofdgerechten zijn er vanaf 13,75 tot en met 16,50. Bijgerechten heb je vanaf 3 tot en met 6. En het dessert is er vanaf 5,75 tot en met 6,50.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Silk krijgt dan ook van ons een dikke (welverdiende) 8!

Wilt u ook eens gaan eten in Silk Asian Bistro? Silk Asian Bistro
Vijf Werelddelen 105 (Entrepotgebouw)
Telefoonnummer: (010) 484 84 94
Keuken open van 17.00 tot 22.00 uur, di gesloten