Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Jeugdvakantiepaspoort: draaiorgel en dierenmanieren

Via het Jeugdvakantiepaspoort (JVP) kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar hieraan meedoen.

In de deelgemeente Feijenoord staan volgens het JVP de deuren open van Villa Zebra, Vogelklas Karel Schot, de bibliotheken, het OorlogsVerzetmuseum, Tennispark De Enk, Lokaal Cultureel Centrum t Klooster, het Nederlands Fotomuseum en Skateland Rotterdam. Op deze pagina nemen we telkens een aantal van deze activiteiten door.

Dries Draaiorgel
In en om het orgel van mijnheer Van Finland en zijn hulpje Aat zijn veel technische hoogstandjes te vinden. Kinderen kunnen op maandag 20 augustus in LCC t Klooster (Afrikaanderplein 7) vanaf 14.00 uur de fietspompsectie (voorzien van blokfluiten) bemensen. Daarnaast is er de ritme-, ratel-, bellen- en blaassectie om het orkest compleet te maken. Van Mozart tot Jantje Koopmans. De voorstelling zit vol grappen, herrie en muzikale hoogstandjes. Echt straattheater. Toegang hebben paspoorthouders van 4 t/m 10 jaar. Een toegangskaartje kost 0,50. Aanmelden kan rechtstreeks, via telefoonnummer (010) 423 16 16.

Kijk Haar Nou
Diergaarde Blijdorp bestaat 150 jaar. Daar wordt door middel van de workshop Kijk Haar Nou aandacht aan gegeven. Alle dieren die daar wonen, hebben hun eigen karakter. Wat voor maniertjes de dieren hebben, leren kinderen in deze theaterworkshop op woensdag 22 augustus in LCC t Klooster (Afrikaanderplein 7), om 10.00 uur. Ze leren er acteren, samenwerken in een toneelstuk, spelen met theatertechnieken als licht en geluid en schminken. Aan het einde van de cursus mogen ouders/begeleiders en andere belangstellenden komen kijken en krijgen ze een kleine presentatie. Toegang hebben paspoorthouders van 6 t/m 10 jaar. Een toegangskaartje kost 0,50. Aanmelden kan rechtstreeks, via telefoonnummer (010) 423 16 16.

(foto: Dries Draaiorgel in t Klooster.
Alle dieren in Blijdorp hebben hun eigen karakter, ook Bokito. Kijk hem nou!.)