Ingezonden persbericht



16 augustus 2006

Paleistuinen nog in volle bloei

Het weer mag deze zomer dan niet ideaal zijn voor allerlei buitenactiviteiten, de planten van Paleis Het Loo denken er anders over. Dankzij de overvloedige regenbuien gedijen zij als nooit tevoren. Tot eind augustus is de beplanting van de baroktuin op zijn mooist.

Nog twee woensdagen in augustus kan het publiek bovendien het paleisdak bezoeken. De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, leidt naar het dakterras. Vanaf dit hoge punt kan men volop genieten van het weidse uitzicht over de tuinen. De historische planten in volle bloei geven een onvergetelijke indruk van de zeventiende eeuwse bloemenweelde. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa. De paleistuin en de voorterreinen van Het Loo beslaan een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark.

In het Stallencomplex is tevens de tentoonstelling "Een Koninklijk Fotoalbum, deel VIII" te bezichtigen, met een fotoreportage over het koningshuis in de Nederlandse samenleving in de 20ste eeuw.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags.
Entree E 9,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (hoek Zwolseweg). Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102 en 104, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772459

---- --