Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Donderdag 16 augustus 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; Maastrichtse inbreker in België aangehouden

De Belgische politie heeft afgelopen week een 23-jarige man uit Maastricht aangehouden in verband met enkele woninginbraken in Maastricht in juni van dit jaar.

Het onderzoek naar aanleiding van de woninginbraken resulteerde in de aanhouding van de Maastrichtenaar op 9 augustus jl. door de Federale politie in Tongeren. Dezelfde dag werd de verdachte aan de Nederlandse politie overgedragen. In de woning in België waar de verdachte verbleef, werd een vuurwapen, een kilo hasjiesj en enkele rugzakken met gestolen goederen aangetroffen. Tijdens het onderzoek heeft de districtsrecherche van Maastricht in de woonboot van de man, (in de Jojohaven in Maastricht) onder andere een vuurwapen, ruim 700 gram softdrugs en vier van diefstal afkomstige cv-ketels aangetroffen. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Kerkrade; drie gewonden bij frontale aanrijding

Bij een verkeersongeval op een kruising tussen Winckelen en het Euregiopark in Kerkrade zijn gisteravond drie mensen gewond geraakt. Eén van de gewonden moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd.

Het ongeval is vermoedelijk ontstaan doordat één van de bestuurders, een 30-jarige man uit Kerkrade, op het laatste moment besloot om van richting te veranderen, waarbij hij een tegenligger over het hoofd zag. Hierdoor kon de tegemoetkomende bestuurder, een 26-jarige man uit Kerkrade, de aanrijding niet meer kon voorkomen. De derde gewonde was een passagier uit een van de personenauto's.

Kerkrade; inbraak in supermarkt

Bij een inbraak in een supermarkt aan de Carboonstraat in Kerkrade is afgelopen nacht een partij sigaretten buit gemaakt. De daders verschaften zich toegang tot de winkel door verbreking van een raam. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; man gewond bij steekpartij

Bij een steekpartij aan de Celestastraat in Maastricht is afgelopen nacht een 64-jarige Maastrichtenaar lichtgewond geraakt. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Twee vrouwen in de leeftijd van 60 en 41 jaar uit Maastricht zijn aangehouden. De oorzaak van de steekpartij moet gezocht worden in de relationele sfeer. De politie stelt een onderzoek in.


---- --