Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 16 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 16-08-2007 o Met onder meer: Man valt meisje lastig, vol op pijlwagenen controles

Man valt meisje lastig

Zaandam, dinsdag 14 augustus 2007, 15:00 uur.

De afdeling Zedenzaken van de politie is op zoek naar getuigen van het lastigvallen van een meisje. In de directe omgeving van het Van Raaltecentrum aan de zijde van de Jan van Goyenkade zou een 5-jarig meisje uit de buurt zijn lastiggevallen door een ongeveer 60 jaar oude man op een blauwe herenfiets. De man zou een beetje dik en een beetje kaal zijn en grijs haar hebben. Hij droeg vermoedelijk een blauwe spijkerbroek en wat langere groene jas. Iemand die iets heeft gezien of aan de hand van het signalement de man meent te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met Zedenzaken via 0900-8844.

Winkeldief

Purmerend, woensdag 15 augustus 2007, 13:34 uur.

De politie heeft een 51-jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Personeel van een bouwmarkt aan de Purmersteenweg meldde dat een man een boormachine had weggenomen. De dader was weggelopen met een klein kind. Agenten troffen even later op de Saturnusstraat in een achtertuin de bij hen bekende Amsterdammer aan met een klein kind. Het gestolen goed was volgens getuigen door de verdachte weggegooid en door de eigenaar opgeraapt. Het
beveiligingslabel was van de verpakking afgeknipt. Bij de verdachte werd een kniptang in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte werd na verhoor heengezonden.

Man overleden in Twiske

Oostzaan, woensdag 15 augustus 2007, 17:41 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het overlijden van een 41-jarige man uit Oostzaan in recreatiegebied 't Twiske. Een wandelaar vond het lichaam op een wandelpad nabij de Noorderlaaik en waarschuwde de politie. Forensische Opsporing en een schouwarts stelden een onderzoek in. Een politiehelikopter maakte overzichtsfoto's. Uit het onderzoek bleek dat er geen sprake was van een misdrijf en dat de man tijdens het trimmen aan een hartfalen is overleden.

Vol op pijlwagen

Wijdewormer, woensdag 15 augustus 2007, 22:15 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding waarbij een personenauto vol op een pijlwagen van Rijkswaterstaat is gereden. Een 50-jarige automobilist uit Haarlem reed volgens getuigen met hoge snelheid in een personenauto over de linker rijstrook van de Rijksweg A7 vanuit de richting Purmerend in de richting Zaandam. Nabij de afslag naar de Zaanse Schans zou de man diverse matrixborden met een kruis hebben genegeerd en vol tegen de stilstaande pijlwagen zijn opgereden. De man kon zelf uit zijn auto komen. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar na eerste hulp in verband met eventueel alcoholgebruik bloed werd afgenomen. De pijlwagen en de personenauto raakten total loss. De personenwagen van een 39-jarige vrouw uit Hoorn raakte door de aanrijding licht beschadigd.

Motorfiets gestolen

Purmerend, woensdag 15 augustus 2007, 21:08 uur.

Een bewoner van de Boekbinderstraat heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn Harley Davidson motorfiets.
Woensdagmiddag rond vier uur ontdekte de eigenaar dat de beschermhoes van zijn motorfiets was stukgescheurd. In de avond rond negen uur zag hij dat het kettingslot was doorgeslepen en zijn motor was verdwenen. De zwarte motor is van het type FXDX en voorzien van kenteken MG-GP-28. Getuigen die iets gezien hebben van de diefstal of weten waar de motor is gebleven worden verzocht te bellen met het wijkteam Purmer via 0900-8844.

Aanrijding veroorzaakt

Zaandam, woensdag 15 augustus 2007, 12:28 uur.

De politie heeft een 64-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden en zijn rijbewijs ingenomen omdat de man wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding. De man reed in een personenauto vanaf het Knooppunt Zaandam over de Rijksweg A7. Bij de afslag naar de Zaanse Schans kwam er een kampeerwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit Wervershoof, kort achter hem rijden. De man trapte volgens getuigen op de rem en de kampeerwagen reed tegen de achterzijde van de personenauto aan. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt en het rijbewijs wordt opgestuurd naar justitie.

Man met mes

Purmerend, donderdag 16 augustus 2007, 10:47 uur.

Een 28-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij iemand zou hebben bedreigd met een mes. De man zou op het Wormerplein voor een zonnestudio met een mes hebben staan zwaaien. De man was door een personeelslid al enkele malen weggestuurd omdat hij haar lastig zou vallen. De man werd door toegesnelde agenten, direct na het aantreffen van een zakmes, aangehouden en ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.

Loslopende hond

Edam, donderdag 16 augustus 2007, 11:46 uur.

De politie heeft op de Bergmolen na een melding een loslopende hond gevangen. Het dier was vermoedelijk uit huis ontsnapt en omdat dat al meer was gebeurd werd nu een bekeuring voor de eigenaar in de bus gedaan. De gevangen hond is door de agenten in de woning van de eigenaar achtergelaten.

40 km per uur te hard

Noordbeemster, woensdag 15 augustus 2007.

Op de Schermerhornerweg werd woensdagavond op snelheid gecontroleerd. Tussen 19.00 en 21.15 uur reden 31 van de 570 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

Op de Middenweg werd woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur gecontroleerd op het inhaalverbod tussen Avenhorn en
Schermerhornerweg, dat sinds enkele weken van kracht is. Twee motorrijders werden aan de kant gezet en bekeurd.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Zaanstad, woensdag 15 augustus, 19:00-21:00 uur

Woensdag werd op diverse wegen in Wormerveer en Zaandam op snelheid gecontroleerd.

Tijdens een van de controles moest een 31-jarige automobilist uit Zaandam zijn rijbewijs inleveren omdat hij 54 km per uur te hard over de Hoofdtocht in zijn woonplaats reed waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. Tussen 19:00 en 21:00 werden op de Hoofdtocht negen hardrijders aan de kant gezet. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam kreeg een 16-jarige bromfietser woensdagavond twee boetes; één voor het rijden zonder rijbewijs en één voor een te hoge constructiesnelheid. De bromfiets van de Zaandammer haalde op de rollentestbank een snelheid van 77 km per uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg
Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer werden woensdagavond 170 voertuigen op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 147 km per uur bij een maximaal toegestane snelheid van 100 km per uur. Tussen 18:30 en 21:30 uur werd van 2300 voertuigen de snelheid gemeten.

Woensdagochtend en -middag werden op de Provincialeweg
Zaandam-Castricum in Zaandam nog eens achttien voertuigen geflitst. De hoogste snelheid bedroeg 91 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. Verder werden 27 automobilisten en vijf bromfietsers staande gehouden omdat zij te hard en/of door rood reden dan wel hun bromfiets hadden opgevoerd. Een tiental bestuurders werd ten slotte bekeurd omdat zij onder andere zonder rijbewijs reden (op een bromfiets), geen helm of autogordel droegen en (niet handsfree) aan het bellen waren tijdens het rijden.

Laatst gewijzigd 16-08-2007 15:18 | © Politie Zaanstreek-Waterland |