Politie Gelderland-Zuid

Betrapt op brandstichting

Nijmegen, 16-08-2007 o In de nacht van woensdag op donderdag kwam een melding dat een man op de Voorstadslaan zou lopen schreeuwen en dronken zou zijn. Surveillerende agenten gingen erheen en zagen dat twee andere politieagenten al met de - hen ambtshalve bekende - man stonden te praten. Daarop gingen zij een kijkje nemen verderop in de straat waar de man vandaan was komen rennen.

De agenten liepen richting Scholeksterstraat waar zij een beginnende brand bij een auto ontdekten. Zij zagen een brandend voorwerp op één van de autowielen liggen. Meteen hebben de agenten met een brandblussertje uit hun voertuig het vuur geblust. De auto had al vlam gevat maar door het snelle handelen hebben ze erger weten te voorkomen.

De man, een 45-jarige inwoner van Nijmegen, waar de andere agenten mee aan het praten waren, werd als verdachte van de brandstichting aangehouden. Bij fouillering troffen de politieagenten enkele goederen bij hem aan die voor onderzoek in beslag zijn genomen. De 45-jarige is ingesloten en in verzekering gesteld.

De eigenaar van de auto werd gewaarschuwd. De 55-jarige Nijmegenaar deed meteen aangifte. Ook hebben de agenten enkele getuigenverklaringen opgenomen. Het onderzoek wordt voortgezet. (08)