Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten districten Tilburg en Oosterhout (16/08)

TILBURG, 16 augustus 2007

District Tilburg:

Tilburgers raken rijbewijs kwijt

TILBURG - Een motorrijder van het Regionale Verkeershandhavingsteam heeft gisteravond zowel op de Midden Brabantweg als op de Rijksweg A58 het rijbewijs ingevorderd van twee snelheidsovertreders. De Officier van Justitie in Breda zal bepalen wat er met hun rijbewijs zal gebeuren.

Omstreeks 19.00 uur reed een 41-jarige Tilburger in zijn personenauto met een snelheid van 127 km/uur over de Midden-Brabantweg te Tilburg op het gedeelte waar een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. De Tilburger mocht ter plaatse zijn rijbewijs inleveren. Ook zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt voor de snelheidsovertreding.

Rond 20.15 uur reed een 21-jarige inwoner uit Berkel-Enschot op een motorfiets met een gecorrigeerde snelheid van 184 km/uur over de A58 ter hoogte van Tilburg in de richting van Goirle langs het verkeer. Aldaar geldt een maximum snelheid van 120 km/uur. Ook van hem werd de overgifte van het rijbewijs gevorderd. Echter hij had deze niet bij zich. De motorfiets waar hij op reed is vervolgens in bewaring genomen totdat hij zijn rijbewijs komt inleveren. Ook hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. Deze bestuurder was tevens een Beginnende Bestuurder.

Politie vordert rijbewijzen in van twee dronken bestuurders

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 03.00 uur op de rijksweg A58 een 28 jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel op omdat hij slingerend over de Blaakweg in de richting van de A58 reed. Een ademonderzoek op het bureau wees uit dat hij 530 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat de man al vaker met politie en justitie in aanraking is geweest voor het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Stokhasseltlaan controleerden agenten gisteravond rond 19.15 uur een 69 jarige Tilburgse automobilist. Ook deze man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Een ademtest op het bureau wees voor hem uit dat hij 906 ug/l aan alcohol in zijn bloed had, ruim vier maal de toegestane hoeveelheid. De man verklaarde 7 borrels te heben genuttigd. Uiteraard werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 11 uur mocht hij vertrekken.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben gistermiddag rond de klok van 15.30 uur bij een supermarkt aan het Bart van Peltplein een 43 jarige tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw liep tegen de lamp toen medewerkers zagen dat ze diverse goederen in de winkel in haar tas stopte en deze, zonder te betalen meenam. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af. Voorzien van een winkelverbod en een proces verbaal mocht ze na verhoor vertrekken.

In een supermarkt aan het Lieve Vrouwenplein hebben agenten vanmorgen om 10.00 uur een 42 jarige Tilburger aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het plegen van winkeldiefstal. Een medewerker zag dat hij vleeswaren in zijn jas stopte en vervolgens de winkel uitliep. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau waar hij een bekennende verklaring aflegde.

Tilburger bedreigt agent

OISTERWIJK De politie heeft gistermiddag op de Moergestelseweg een 37 jarige automobilist uit Berkel-Enschot aanhouden voor bedreiging. Agenten controleerden de bestuurder nadat hij met hoge snelheid over een doorgetrokken streep op de Moergestelseweg reed. De man was het niet eens dat de agenten hem aanspraken over zijn verkeersgevaarlijk. Dit liet hij merken door een van de agenten woordelijk te bedreigen.

Politie deelt 32 bekeuringen uit

OISTERWIJK / TILBURG De politie heeft gistermiddag, tijdens een algehele verkeerscontrole aan de Moergestelseweg in Oisterwijk en de Jules Verneweg in tilburg in totaal 32 bonnen uitgedeeld. Zo werden er 25 bekeuringen uitgedeeld aan passanten die zich niet aan de maximum snelheid hielden. Verder schreef de politie voor het niet hands-free bellen, het niet dragen van de autogordel en het rijden over een doorgetrokken streep.

District Oosterhout

Beschonken hoogbejaarde man veroorzaakt aanrijding

TERHEIJDEN De politie heeft rond middernacht in de Molenstraat een 87 jarige inwoner aangehouden. De man was betrokken bij een verkeersongeval in de Molenstraat en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Toen hij over de Molenstraat in de richting van het centrum reed, botste hij tegen twee geparkeerd staande autos. Eén van deze autos reed ten gevolge van de aanrijding tegen de gevel van een woonhuis waaraan schade ontstond. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 325 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij, voorzien van een rijverbod van 2 uur, huiswaarts keren.

Politie controleert beschonken bestuurder

VEEN De politie controleerde vanmorgen, kort na 02.00 uur op de Veensesteeg een 57 jarige automobilist uit Andel. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 365 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 3 uur en een proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

Winkeldieven gepakt bij bouwmarkt

WAALWIJK De politie heeft gisteravond in twee woningen in Waalwijk twee mannen van 26 en 27 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Professor Lorentzweg. Een medewerker van de winkel zag dat de 26 jarige verdachte met goederen in zijn kleding de winkel verliet, zonder deze ter betaling aan te bieden bij de kassa. Toen het personeel de man voorbij de kassa aan wilde spreken de sprong de man achterop een gereedstaande bromfiets, die bestuurd werd door de 27 jarige verdachte. Beiden vluchtten vervolgens weg. Op het bureau legde de 26 jarige man een ontkennende verklaring af.

Politie arresteert man voor bedreiging

GEERTRUIDENEBERG De politie heeft gistermiddag op het politiebureau in Geertruidenberg een 31 jarige man afkomstig uit Raamsdonksveer aangehouden voor bedreiging. De slachtoffers, twee vrouwen van 27 en 30 jaar uit Raamsdonksveer, deden hiervan aangifte De verdachte kreeg telefonisch een woordenwisseling met de 30 jarige vrouw waarna hij telefonische bedreigingen uitte in de richting van beide slachtoffers. De bedreigingen waren tegen het leven gericht.

22 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

OOSTERHOUT De politie stelde gisteravond op de Hoofseweg een verkeerscontrole in. In totaal passeerden ruim honderd voertuigen het controlepunt. Hiervan droegen 10 passanten geen autogordel en hadden 7 bestuurders niet de verplichte bescheiden bij zich.

WAALWIJK Tijdens een snelheidscontrole op de Groenewoudlaan in Waalwijk werden gisteravond 5 automobilisten op de bon geslingerd.

Auteur: Desiree Brabers