NOVA

16-08-2007

Elvis 30 jaar dood

Hij is dood, de meeste fans hebben zich daar nu wel bij neergelegd. Maar verder gaat het heel goed met Elvis Presley. Hij is bijna elk jaar de meest verdienende dode artiest en zijn huis in Memphis, Tennessee, is een internationaal bedevaartsoord. Deze week wordt een bezoekersrecord gevestigd. Zo'n 90.000 fans zijn naar Graceland gekomen, om te herdenken dat de King vandaag precies 30 jaar geleden is overleden. NOVA doet verslag vanuit Memphis.

Groen Licht: afbreekbare meubels

In de serie Groen Licht aandacht voor handige uitvindingen, die ook nog eens goed zijn voor het milieu. In de laatste en negende aflevering: biologisch afbreekbare meubels.

Het recyclen van meubels is milieubewust. Maar studenten aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht gaan een stap verder. Zij maken biologisch afbreekbare meubels. De hippe designlijn is gemaakt van mais en kan na gebruik gewoon op de composthoop worden gegooid, waardoor ze zelfs een meerwaarde krijgt voor de natuur.

Onrust op de beurs

Al weken woekert in Amerika een hypotheekcrisis die de beurskoersen omlaag duwt. In navolging van de Verenigde Staten en grote verliezen op de Aziatische beurzen, gingen ook de Europese beurzen flink onderuit. De malaise op de beurs duurt vooralsnog voort en de vraag die opspeelt in dit klimaat van beursnervositeit: wanneer ploft de boel? In de studio reageert financieel journalist Willem Middelkoop.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht